Partiolippukunta Viialan Metsänkävijät palkittiin Ilves-leirillä

Partiolippukunta Viialan Metsänkävijät aloittaa taas toimintansa 28. elokuuta kello 18 Viialan seurakuntasalissa. Aloitukseen ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhat partiolaiset sekä heidän vanhempansa. Partio tarjoaa ohjelmaa 7-vuotiaasta ylöspäin. Partiossa ei ole yläikärajaa.

Partion aatteena on kasvatustoiminta, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteensä huomioonottaen. Päämääränä on persoonallisuudeltaan ja elämäntavoiltaan tasapainoinen, vastuuntuntoinen, aktiivinen sekä itsenäisesti ajatteleva paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäsen.

Partio pitää sisällään myös solmujen tekemisiä, mutta se pitää sisällään myös kaikkea muuta kuten haastavia tehtäviä, ruuanlaittoa retkikeittimellä, yhteishenkeä sekä kivoja leirejä, kuten Hämeen Partiopiirin piirileiri Ilves13 tänä kesänä Hämeenlinnan Evolla.

Ilves13:lla osa Viialan Metsänkävijöistä vietti kaksi viikkoa, kun taas nuorimmat neljä päivää. Leirin teemana oli elokuvallisuus. Leiriviikkoihin ja -päiviin sisällytettiin paljon tapahtumarikasta ohjelmaa, jossa riitti tekemistä niin lapsille kuin vanhemmillekin.

Ohjelmassa oli vauhdikkaita vesileikkejä vesiliukumäen ja mutapainin merkeissä, kulinaristista ruuanlaittoa mästertseffissä, kun valmistettiin pinaattilettuja ohjeilla tai ilman ikäkaudesta riippuen, aina maskeerauksesta leirin omiin partiokisoihin.

Aikuisille ja johtajille oli Ilves13-leirillä oma alue, jossa he saivat levätä riippumatoissa, käydä käsi- ja jalkahoidoissa, hieronnassa, saunassa ja rentoutua leirin 4000 ihmisen hulinan keskellä. Ilveksellä riitti väkeä ja sitäkin enemmän yhteishenkeä.

Leirin päättäjäisissä palkittiin kisojen voittajat sekä muihin kilpailuihin osallistuneet. Kultainen Sampo -pystejä jaettiin sekä parhaasta lavastuksesta että erikoistehosteista. Viialan Metsänkävijät voitti parhaan lavastuksen palkinnon rakentamalla omaksi portikseen valitsemansa Mikä-Mikä-Maa -teemaisen merirosvolaivan.

 

 

Emmi Tammi ja Satu Hakala

samoajat (15–17 vuotta)

Viialan Metsänkävijät

 

 

Satu Hakala (vas.) ja Emmi Tammi virallisissa partioasuissa 9 vuoden partiokokemuksella.
Satu Hakala (vas.) ja Emmi Tammi virallisissa partioasuissa 9 vuoden partiokokemuksella.
65viialanmetsänkävijät1
Ilves13-leirillä Viialan Metsänkävijöiden savun porttina toimi merirosvolaiva, joka oli myös nuorempien partiolaisten leikkipaikkana. Öisin porttia vähän valaistiin joten se herätti ihastusta päivin öin. Kuva: Harri Halmejärvi.