Laaksolassa alkaa K18-muskari laulutaidottomille

Henna Leisiö (vas.) on vetänyt aikuismuskaria muun muassa Virroilla. Tänä syksynä aikuismuskari alkaa  myös Akaassa.

Henna Leisiö (vas.) on vetänyt aikuismuskaria muun muassa Virroilla. Tänä syksynä tätä riemua on tarjolla myös Akaassa.

Akaan elävän musiikin yhdistys Almu ja Kulttuuriosuuskunta Uulu aloittavat Akaassa aikuismuskarin. Vähintään 18-vuotiaille tarkoitettu musiikkileikkikoulu kokoontuu Toijalassa Kulttuuritalo Laaksolassa maanantaisin kello 18–18.45. Ensimmäinen kerta on 9. syyskuuta.

Muskarin vetäjä, akaalainen Henna Leisiö kertoo aikuismuskarin olevan erityisen sopiva harrastus niille, jotka eivät omasta mielestään osaa laulaa tai tanssia eivätkä ole niitä harrastaneet. Aikuismuskari tarkoitettiin alun perin ihmisille, jotka sanoivat, etteivät uskalla laulaa lastenlastensa kanssa päiväkodin kevätjuhlassa.

– Tanssimme, laulamme ja sävellämme, ja harjoittelemme huutamista, karjumista ja muuta, mikä on mahdollisimman ruman kuuloista, Leisiö sanoo.

Kauneusihanteiden kääntäminen päälaelleen voi olla antoisaa myös tanssijoille, musiikinopettajille tai kuorossa laulaville.

– Klasarilaulajalle on mielenkiintoinen kokemus katsoa, miten kurkunpään saa solmuun, Leisiö houkuttelee.

Yläikärajaa aikuismuskarissa ei ole, ja alaikäraja takaa myös sen, että lauluissa voidaan ammentaa aiheita mistä vain.

– Voimme laulaa lauluja, joita lapset eivät voi laulaa. Esimerkiksi Kalevalan siitä osasta, jota ei ole sensuroitu.

Aikuismuskariin ilmoittautuminen ja lisätietojen kysely onnistuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen henna.leisio@gmail.com. Aikuismuskaria voi käydä myös kokeilemassa Kulttuuriosuuskunta Uulun järjestämässä Uulufestissä Voipaalan kartanossa 31.8 kello 13.30–14.15.

Henna Leisiö vetää myös Sontulassa kahta perhemuskariryhmää, jotka alkavat keskiviikkona 11. syyskuuta kello 17.30 ja 18.30.

Viialassa Almulla pyörii tiistaisin 10.9. alkaen Sunna Säynäjäkankaan vetämät vanhempi–lapsi-ryhmä kello 17.30 ja leikkimuskari noin 4-6-vuotiaille kello 18.15. Yhteystiedot ilmoittautumisia ja lisätietoja varten ovat 040 833 6463, sunnukka@gmail.com.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?