Kylmäkosken Kyykän pelaajille kolme Suomen mestaruutta

Kylmäkosken Kyykän, miesten mestaruussarjassa pelaava Anssi Valtonen on kilpaillut varsin harvakseltaan, mutta kyykkätaidot eivät ole siitä kärsineet. Valtonen voitti henkilökohtaisen kyykänheiton Suomen mestaruuden lauantaina Tampereella olosuhteisiin nähden hyvällä tuloksella 25. Vaikka Anssi on kuulunut jo useita vuosia maamme parhaimmistoon, tämä kultamitali oli hänelle ensimmäinen henkilökohtainen SM-mitali.

Kylmäkosken Kyykän junioritoiminta on Pentti Ehoniemen ansiosta niin laajaa ja laadukasta, että muut seurat eivät ”uskalla” tuoda nuoriaan kilpailuihin – ainakaan pitemmän matkan takaa. Ehkä tästä syystä ei muitten seurojen nuoria ollut paikalla lainkaan SM-kisoissa.

Kylmäkosken Kyykän nuorista tyttöjen alle 15-vuotiaiden sarjan voiton korjasi Miili Inomaa, toisena oli Linda Hiukkamäki ja kolmantena Minka Inomaa.

Alle 15-vuotiaiden poikien sarjan paras oli Johan Tuominen, toinen Rasmus Hiukkamäki, kolmas Artturi Polus ja neljäs Jesse Peltola. Tämän sarjan ylivoimaisesti parhaana kyykännyt, kahden Suomen ennätyksen Tuukka Ahvenus joutui jäämään pois näistä kisoista.

Muissa miesten sarjoissa lähimmäksi mitalia pääsi Juha Vedenpää, joka oli neljäs MB-sarjassa.

Tammer-Kyykkä järjesti myös sunnuntaina jokakesäiset Nääs-kyykkäkilpailut. Kylmäkosken Kyykän nuoret olivat nytkin mukana ja tyhjensivät palkintopöydän. Paremmuusjärjestys muuttui yön aikana ja sarjajakokin oli erilainen kuin SM-kilpailuissa lauantaina.

Pojat ja tytöt kilpailivat samoissa alle 15-vuotiaiden ja alle 10-vuotiaiden sarjoissa. Järjestys alle 10-vuotiaissa oli Rasmus Hiukkamäki, Minka Inomaa ja Oona Hiukkamäki. Alle 15-vuotiaissa järjestys oli Artturi Polus, Miili Inomaa, Johan Tuominen, Jesse Peltola ja Linda Hiukkamäki.

Miesten sarjoissa Anssi Valtonen ja Juha Vedenpää eivät osallistuneet, mutta muut paransivat lauantaisia tuloksia huomattavasti. MB-sarjassa Niko Paakkonen oli neljäs ja JussiPekka Pouru viides.

Miesten veteraanisarjassa Kauko Rupponen, joka epäonnistui lauantaina totaalisesti, vei voiton lähes mestaruussarjalaisten tasoisella tuloksella 23 plus 4 ikälisäpistettä.

 

Kauko Rupponen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?