Putkistovuoto ajoi esikoululaisia evakkoon Toijalassa

Arvo Ylpön koulun esikouluryhmä joutui eilen iltapäivällä siirtymään vesijohtovuodon vuoksi evakkoon samalla pihalla sijaitsevan puukoulun tiloihin. Esikoulu ehti aloittaa kautensa vanhaksi ylätaloksi nimitetyssä rakennuksessa, kun talossa havaittu vika eilen aamulla paikallistettiin putkistovuodoksi.

– Jo viikko sitten rakennuksessa havaittiin, että lattia hohkaa vuodenaikaan nähden lämpöä, ja diagnoosiksi varmistui tänä aamuna vuotava lämminvesiputki, Akaan kiinteistönhoitaja Kari Kairenius selvitti eilen.

Lattian huoltoluukun alta löytynyt vuotokohta oli Kaireniuksen mukaan sen verran levinnyt, että se tuntui lattiassa outona lämpönä.

– Rakennuksessa on alkuperäisiä lämpö- ja vesijohtoja, ja syöpynyt putki oli sellainen vanhanajan musta rautaputki.

Remontissa on tarkoitus uusia putkistoja ja vetää ne uudestaan pintavetoina vanhan lattianalaisen putkikanaalin sijaan. Tämänhetkisten arvioiden mukaan remontin on määrä valmistua syyslomaan mennessä.

– Jos saamme työt aikaisemmin valmiiksi, se on plussaa. Suurin työ tulee olemaan vanhan lattian purkaminen ja uuden lattiavalun tekeminen, Kairenius kertoo.

Rakennuksessa on tehty korjaustöitä viimeksi Toijalan kaupungin aikana, jolloin taloon on tehty pintaremonttia sekä lisätty ilmanvaihtoa. Pihan salaojitus valmistui vuosina 2004–2005.

Arvo Ylpön koulun rehtori Visa-Matti Vuoristo kertoo esikoulun ja esikoululaisten päivähoidon jatkuvan puukoululla normaalisti muutamin poikkeuksin.

– Aamupalaa tarjoillaan koulun ruokasalissa kello 8–8.30, joten lapsia toivotaan tuotavan puukoululle viimeistään kello 7.45. Aamupalan aikana saapuvat lapset otetaan vastaan pääkoulun aulassa, josta siirrytään takaisin puukoululle, rehtori selvittää.

Päivähoito jatkuu normaalin lukujärjestyksen mukaan etenevän esikoulupäivän jälkeen kello 13–17 puukoulun tiloissa.

– Olen tänään tiedottanut esikoululaisten vanhempia ja kerromme remontin edistymisestä syksyn aikana. Olihan tämä melkoinen yllätys näin ensimmäisellä kouluviikolla, rehtori Visa-Matti Vuoristo puuskahtaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?