Samuli Sievi-Korte SM-hopealle

Lappeenrannan nimekäs Kimpisen urheilukenttä toimi viikonloppuna 19-vuotiaiden yleisurheilun SM-kisojen näyttämönä. Pilvet roikkuivat ajoittain hyvinkin alhaalla kentän yllä, mutta ilma oli lämmin ja kohtuullisen tuuleton. Ainakin korkeushyppääjät nauttivat olosuhteista. Kaikki mitalistit ylittivät kahden metrin korkeudelle viritetyn riman.

Turun Urheiluliiton Samuli Eriksson otti tilastoykkösen (216) ennakkopaineista huolimatta voiton. Mutta Viialan Valtin Samuli SieviKorte pisti suosikin tiukalle ja johti kisaa vielä korkeudessa 202. Turkulaisen kultamitali varmistui lopulta tuloksella 204. Sievi-Korte teki tuosta korkeudesta kaksi kelvollista yritystä, mutta kolmas meni läpijuoksuksi.

– Tuli liikaa yritystä, oli hopeamitalistin ensi kommentti kisan päätyttyä.

Kun nuorelta mieheltä kysyttiin mielipidettä päivän omaan suoritukseen, analyysi oli vielä tiivistetympi.

– Ok, tuli ilman sen pidempiä pohdintoja.

– Samuli oli turhaan vaatimaton. Kesän tekniikkaongelmat näyttäisivät vähitellen ratkeavan. Tämä oli kuitenkin kesän paras kisa, ja tulos sivuaa ennätystä, hymyili valmentaja Heli Mattila hyppääjää halatessaan.

Ensi viikonvaihteessa on tämän ikäryhmän Pohjoismaiset mestaruuskisat Espoossa. Kun joka lajin kaksi parasta täältä SM-kisoista on luvattu kutsua noihin mittelöihin, pitäisi Samulillekin napsahtaa edustustehtävä jo toisena suvena peräkkäin.

Tilastoissa Samuli oli ennen tätä päivää jaetulla kolmannella tilalla (200). Tilastokakkonen Valtteri Välimäki (202) Uudenkaupungin Kenttäkarhuista jäi tänään kolmanneksi juuri tuolla kahden metrin tuloksella.

– Ja kun vielä muistetaan, että Samulin komea henkilökohtaisten SM-mitalien putki venyi nyt jo seitsemään, ei todellakaan kannattaisi olla liian vaatimaton. Nyt ei muuta kuin lepoa, hieman tekniikan hiomista ja uuden ennätyksen metsästykseen, muistutti Mattila.

 

Harri Mattila

Samuli-Sievi-Korte otti jo seitsemännen henkilökohtaisen SM-mitalinsa korkeushypyssä. Tulos 202 syntyi komealla hypyllä, joka sivuaa akaalaisen ennätystä ja täydentää palkintokaappia hopeisella mitalilla.

Samuli-Sievi-Korte otti jo seitsemännen henkilökohtaisen SM-mitalinsa korkeushypyssä. Tulos 202 syntyi komealla hypyllä, joka sivuaa akaalaisen ennätystä ja täydentää palkintokaappia hopeisella mitalilla.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?