Leki-futis maalin verran Toijalan Palloa parempi

Toijalan Pallo-49 ja Lempäälän Leki-futis kohtasivat 4. divisioonan keskikastin kamppailussa. Vierailija Leki-futis oli helteessä pelatussa ottelussa maalin verran vahvempi ja haki voiton numeroin 0–1 (0–0).

Ensimmäisen puoliaika oli hienoista kotijoukkueen hallintaa, mutta maalipaikkojen luonti tuotti vaikeuksia. Ottelun 10. minuutilla Leki-futikselle tuomittiin vapaapotku noin 20 metrin etäisyydeltä Toijalan Pallon maalista. Vapaapotku lähti vaarallisen näköisesti, mutta upeasti läpi ottelun torjunut maalivahti Tuomas Arvonen hoiti tilanteen. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin kentän toisessa päässä tapahtui – Lekin pelaaja joutui rikkomaan kuudentoista alueelle upeasti ajanutta Mikko Tromstedtia ja kotijoukkue Toijalan Pallolle tuomittiin rangaistuspotku. Pallon taakse asteli hyökkääjä Vesa Pajula. Pajulan rankkari tavoitteli oikeaa alanurkkaa, mutta Leki-vahti Joonas Haapasaari haistoi yrityksen ja tilanne säilyi maalittomana aina toiselle puoliajalle asti.

Toijalalaiset suorittivat ensimmäisen vaihtonsa 60. minuutilla, Janne Hevonoja tuli vaihtoon ja kentälle kirmasi Jari Haapalehto. Haapalehto pääsi lähes heti kentälle tulonsa jälkeen hyvään maalipaikkaan, mutta veto kilpistyi Lekin maalin ylärimaan. Pallonhallinta alkoi siirtyä hiljalleen yhä enemmän vierasjoukkueelle ja Leki-futis loikin muutaman uhkaavan näköisen tilanteen ottelun viimeiselle kolmannekselle tultaessa. Tuomas Arvonen oli kuitenkin edelleen mies paikallaan. Ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä ainoastaan kolme minuuttia, kun Leki-futiksen Tommi Lehtimäki pääsi puskemaan pallon maaliin kulman jälkitilanteesta. Lopussa Toijalan pallolle ei tasoitusmahdollisuuksia siunaantunut ja pisteet matkasivat Lempäälään numeroin 0–1.

Päivän ottelussa oli mukana vahvasti Akaan Seudun Osuuspankki, jonka erikoispalkintona oli ottelun työmyyräpalkinto, jonka antoperusteena oli pyyteettömän työn tekeminen joukkueensa hyväksi. Toijalan Pallosta palkinnon sai Ville Myllylä ja Leki-futiksesta Janne Lehtimäki.

Toijalan Pallon parhaaksi pelaajaksi valittiin ansaitusti maalivahti Tuomas Arvonen ja Leki-futiksen parhaan pelaajan pystin sai niin ikään maalivahti Joonas Haapasaari. Toijalan pallon kolme tähteä nappasi Tuomas Arvonen, kaksi Ville Myllylä ja yhden Joonas Pietikäinen. Ottelun tähtiraadissa oli Akaan Seudun Osuuspankista Jarmo Kuusisto sekä Mika Pajasmaa.

Saku Tirri

 

Pelissä tähdillä palkittiin Joonas Pietikäinen (vas.) ja Tuomas Arvonen sekä joukkueen kapteeni Jukka-Pekka Jyrämö (oik.).

Pelissä palkittiin tähdillä Joonas Pietikäinen (vas.), Tuomas Arvonen sekä joukkueen kapteeni Jukka-Pekka Jyrämö (oik.).

 

Kuva: Juha Pietikäinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?