Kirkonkylän koulun kerhotilaa ei voi käyttää

Koulun takapäädystä alkaneet salaojatyöt paljastivat, että sielläkin kivijalka on kostea. Kirkonkylän koulun takapäädystä alkaneet salaojatyöt paljastivat, että sielläkin kivijalka on kostea. Nyt ongelmia epäillään olevan myös sisätiloissa.

Kirkonkylän koulun takapäädystä alkaneet salaojatyöt paljastivat, että sielläkin kivijalka on kostea. Nyt ongelmia epäillään olevan myös sisätiloissa.

Kirkonkylän koulun remontin yhteydessä on ihmetelty aamupäivä- ja iltapäivätoiminnan tilan hajuja ja tultu siihen tulokseen, että kerhot eivät voi toimia siellä tänä syksynä. Koulun takapäässä olevaa kerhotilaa on remontoitu kaksi vuotta sitten Kylmäkosken liityttyä Akaaseen, ja silloin lattiasta ei löytynyt kosteutta. Muita näytteitä ei tuolloin otettu, mutta tämän viikon maanantaina Hämeen Rakennustutkimus otti tarkempia näytteitä lattian sisältä.

– Kaksi vuotta sitten tehtiin pienellä rahalla eikä vaihdettu kuin yhden huoneen matto. Nyt tämä haju herätti, että jotain pitää tehdä. Saattaa olla, että joudumme avaamaan useamman lattian ja pahimmillaan poistamaan välistä purueristeet. Koulu on varmaan mielissään, että tämä tuli samassa hässäkässä. Hajua on joku tuntenut aikaisemmin, mutta sitä ei ole lähetty tosissaan tutkimaan, kertoo kaupungin rakennusinsinööri Jaakko Parviainen.

Parviaisen mukaan Kirkonkylän koulun ap- ja ip-toiminnalle löytyy tila yhdestä koululuokasta, ja kaikki opetustilat saadaan käyttöön 13. elokuuta suunnitelmien mukaan.

– Loppusiivous alkaa maanantaina, ja myös ilmastointi saadaan käyttöön ensi viikolla. Sitten kuunnellaan, vieläkö reagoidaan jotenkin, koska esimerkiksi opettajanhuoneen lattiaa ei ole purettu tai vaihdettu. Niissä ei ollut asbestia eikä kosteutta, mutta rehtori reagoi siellä. Toiset reagoi, toiset ei, tällaistahan tämä on. Aikataulu on ollut todella tiukka, ja se on osasyy, miksi opettajanhuoneeseen ei tehty sen isompaa kuin ilmastointi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?