Suunnan muutoksia pohtii, mitä meistä jää jäljelle

Akaalainen Anneli Vainonen osallistuu ympäristötaidenäyttely Näkymään tänä vuonna teoksella Suunnan muutoksia, jossa tolppaan kiinnitetyt viitat osoittavat suuntaa ja etäisyyttä entisiin ja nykyisiin kohteisiin paikkakunnalla.

Näyttelyn teemaa Maa ja paikka Vainonen lähestyi miettimällä Akaan arkeologisia kohteita, joista akaalaiset tietävät kovin vähän ja joista ei ole jäänyt paljoa näkyvää jäljelle.

Työhönsä hän valitsi kolme kohdetta, rautakautisen polttokalmiston, kivikautisen asuinpaikan ja pyyntikuopat. Nykypäivää työssä edustavat puolestaan kaupungintalon, suljetun kaatopaikan ja liikennemyymälän viitat.

Vainonen kehottaa katsojia miettimään ja vertaamaan, mitä aikaisemmista polvista on jäänyt jäljelle ja mitä meistä jää jäljelle.

– Samalla voimme miettiä, voimmeko me jotenkin muuttaa suuntaa, että voisimme pelastaa maapallon, hän totesi esitellessään teostaan Näkymän avajaisissa.

Näyttelykatalogi esittelee taiteilijat ja teokset

Ympäristötaidenäyttely Näkymän näyttelykatalogi julkaistaan 4.8. Kuraattori AnnaLea Kopperin toimittama katalogi esittelee kaikki teokset ja taiteilijat. Kansainvälisen näyttelyn katalogi on tänä vuonna kaksikielinen.

Katalogissa on huomioitu myös nuortenpajan taiteelliset näyttelyopasteet, joita voit nähdä ympäri Akaata.

Päiväkodit osallistuivat Näkymään tänä vuonna näyttävästi omalla yhteisellä Pesämaja-teoksellaan. Lasten tekemät eläinhahmot ja sydämenmuotoon istutut pajut ovat nähtävillä teosreitillä Nahkialanjärven rannassa sekä luonnokset töistä Kulttuuritalo Laaksolassa.

Kuraattori Anna-Lea Kopperi vetää opastetun kierroksen Kulttuuritalo Laaksolasta Nahkialanjärven ympäri sunnuntaina 4.8. kello 13. Mukana kierroksella on taiteilijoita, jotka kertovat osaltaan omista teoksistaan.

Jokainen kierrokselle osallistuja saa oman kappaleen teoskatalogia. Myös Kulttuuritalo Laaksolasta voi noutaa katalogin oppaaksi omatoimiselle teoskierrokselle.

Akaan Seutu esittelee kesän lehdissään ympäristötaidenäyttely Näkymän töitä. Näyttelyn teemana on Maa ja paikka. Näkymä on esillä Nahkialanjärven ympäristössä ja Kulttuuritalo Laaksolassa Toijalassa 31.8. asti. Ympäristötaidenäyttelyn järjestää TaideAkaa ry.

000näkymäSuunnanmuutoksiaVainonen2

Ylpönpihan ja Nahkialan päiväkodin lasten Pesämaja. Katsoja voi kävellä sydämenmuotoon istutettujen pajujen keskelle. Näkymän avajaisissa ympäristöministeri Ville Niinistö poikkesi sydämeen.
Ylpönpihan ja Nahkialan päiväkodin lasten Pesämaja. Katsoja voi kävellä sydämenmuotoon istutettujen pajujen keskelle. Näkymän avajaisissa ympäristöministeri Ville Niinistö poikkesi sydämeen.
  Anneli Vainosen työ Suunnan muutoksia.

Anneli Vainosen työ Suunnan muutoksia.