Rakentamisen aikataulu on avoin

Rasin lähiliikuntapaikka jäi kiireen jalkoihin

Areena on suunniteltu tulevaksi Rasin koulun taakse.

Areena on suunniteltu tulevaksi Rasin koulun taakse.

Akaan kaupungin piti kuluvan kesän aikana rakentaa lähiliikuntapaikka Rasin koululle Viialaan. Vastaavat urheilu- ja liikuntapaikat on viime vuosina tehty muun muassa Pappilan ja Keskustan kouluille, mutta Rasilla rakennustyöt odottavat vielä alkamistaan.

Liikuntasihteeri Timo Toivosen mukaan suunnitelmat ovat valmiit, mutta urakoitsijaa ei ole kilpailutettu eikä välineitä tilattu kevään ja kesän muiden töiden vuoksi.

– Siinä oli niin kauhean kiirettä, kun kaikki hommat kasautuivat minulle. Mutta valtionapu on voimassa, ja suunnitelmissa oli, että areenan pystyy tekemään myös kouluaikana, Toivonen kertoo.

Lähiliikuntapaikkaan kuuluva peliareena maaleineen ja koripallokoreineen tulee suunnitelmien mukaan Rasin koulun, viereisen urheilukentän ja voimailutilan välimaastoon aidan sisäpuolelle. Käytettävän tilan vuoksi se on Akaan muita areenoita muutaman metrin pienempi. Koulun etupihalle tulee lisää keinuja ja toimintaratoja, ja viereiseen metsään jotain mitä muilla lähiliikuntapaikoilla ei ole.

– Metsikköön tulee sinne soveltuva seikkailurata, koska ehkä 5.–6.-luokkalaisille motoriikkarata ei olisi mikään juttu, ja siellä on jo sellainen.

Liikuntasihteeri Toivonen on Akaan kaupungin palveluksessa enää kaksi viikkoa ennen siirtymistään Lempäälän kunnan liikuntakoordinaattoriksi. Hän on pyytänyt kaupunginpuutarhuri Heli Lainetta ja teknistä johtajaa Antti Kemiä jatkamaan töitä Rasin lähiliikuntapaikan toteutumiseksi. Laineen mukaan Kemi perehtyy asiaan, mutta Kemiä Akaan Seutu ei torstai-iltapäivään mennessä tavoittanut.

Kunhan lähiliikuntapaikka toteutuu, Rasin koulun etupihalle tulee muun muassa lisää keinuja ja viereiseen metsikköön seikkailurata.

Kunhan lähiliikuntapaikka toteutuu, Rasin koulun etupihalle tulee muun muassa lisää keinuja ja viereiseen metsikköön seikkailurata.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?