Forssan Salama yleisurheilun Vattenfall-seuraottelun voittajaksi

Toijalan urheilukentällä vietettiin tiivis yleisurheiluilta maanantaina 22. heinäkuuta, kun Vattenfall-seuraottelun 2. divisioonassa käytiin toinen kilpailupäivä. Seuraotteluun osallistui noin 200 urheilijaa kahdeksasta eri seurasta Hämeen piirin alueelta.

Ottelun voitti kisaa jo ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen johtanut Forssan Salama. Akaalaisseurat Toijalan Vauhti ja Viialan Valtti jäivät tällä kertaa perän pitäjiksi Vauhdin sijoittuessa yhteispisteissä seitsemänneksi ja Valtin kahdeksanneksi.

Seuraottelu käytiin 11–17-vuotiaiden sarjoissa. Isommat seurat ovat otteluissa perinteisesti etulyöntiasemassa, koska niillä on enemmän urheilijoita etenkin vanhimpien sarjoihin sekä viestijoukkueisiin. Edellä mainittujen seurojen lisäksi ottelussa olivat mukana Ylöjärven Urheilijat, Valkeakosken Haka, Ikaalisten Urheilijat, Urjalan Urheilijat ja Tammelan Ryske.

Useat Vauhdin ja Valtin urheilijoista ylsivät tiukoissa kamppailuissa kolmen kärkeen. 11-vuotiaiden tyttöjen 60 metrillä Vauhdin Sirkku Näsi voitti kisan ajalla 9,50. Sini Tirri puolestaan voitti 13-vuotiaiden tyttöjen 1000 metrin kilpailun määrätietoisella juoksulla ajalla 3.37,60. Aliisa Keskinen juoksi 11-vuotiaiden tyttöjen tonnilla toiseksi ajalla 3.42,70.

Näsin perheeseen meni myös 11-vuotiaiden poikien kiekkomestaruus, kun Martti Näsi lennätti limppunsa tulokseen 20,19.

Wilma Salo pinkoi 15-vuotiaiden tyttöjen satasella toiseksi ajalla 14,10. Valtin Pinja Lehtinen ylitti 13-vuotiaiden tyttöjen korkeudessa riman 141 sentin korkeudelta ja sijoittui tällä tuloksella toiseksi. Valtin Kerttu Niinimäki oli niin ikään toinen 11-vuotiaiden tyttöjen kiekossa tuloksella 18,95.

13-vuotiaiden poikien korkeudessa Vauhdin Joni Uolamo sijoittui kolmanneksi tuloksella 146, ja Saku Vintola oli samoin kolmas 13-vuotiaiden poikien keihäässä tuloksella 26,02.

Valtin Sissi Perunka hyppäsi 11-vuotiaiden tyttöjen pituudessa kolmanneksi tuloksella 3,53. Sama sijoitus tuli Vauhdin Topias Listolle 11-vuotiaiden poikien tonnilla ajalla 3.42,90.

Viestijuoksut nostavat tunnelman kattoon

Seuraotteluissa viestijuoksut kruunaavat aina illan ja saavat seurojen edustajat kannustamaan äänekkäästi omia viestinviejiään. Vauhdin joukkueista 11-vuotiaiden poikien joukkue ylsi parhaaseen saavutukseen sijoittuen 4×50 metrillä hienosti kolmanneksi ajalla 33,10. Joukkueessa juoksivat Jussi Mikkola, Tapio Mikkola, Martti Näsi ja Topias Listo.

Kilpailuja käytiin Toijalan urheilukentällä puoli kymmeneen, mutta illat ovat onneksi vielä valoisia. Otteluissa tehdään perinteisesti hyvää seurayhteistyötä, sillä kenttälajien toimitsijavastuut jaetaan tasaisesti osallistuvien seurojen kesken. Osalle järjestävän seuran toimitsijoista kisojen järjestelyt tiesivät silti liki kahdeksan tunnin urakkaa kentällä. Urheilijoiden suuri määrä, seurojen välinen toimiva yhteistyö ja hyvä kisatunnelma palkitsivat kuitenkin jälleen kerran vaivan.

Seuraavat Vauhdin järjestämät kilpailut ovat Toijala Junior Gamesit 7–19-vuotiaille sunnuntaina 11. elokuuta, ja myös näihin kisoihin järjestäjät odottavat lähemmäs kahta sataa urheilijaa.

Seuraottelun kokonaistulokset löytyvät Toijalan Vauhdin kotisivuilta.

Tuulikki Moisio

Toijalan Vauhdin Sini Tirri on tasaisen varma pitkien matkojen juoksija, ja tälläkin kertaa hän juoksi ylivoimaiseen voittoon 13-vuotiaiden tyttöjen 1000 metrillä

Seuraottelun päätteeksi juostavat viestijuoksut nostavat aina tunnelman kisapaikalla kattoon ja tiivistävät joukkuehenkeä. Kuvassa ovat iloisissa viestitunnelmissa 11-vuotiaiden tyttöjen 4x50 metrin voittajajoukkueet Ylöjärven Urheilijoista, Tammelan Ryskeestä ja Forssan Salamasta.

Seuraottelun päätteeksi juostavat viestijuoksut nostavat aina tunnelman kisapaikalla kattoon ja tiivistävät joukkuehenkeä. Kuvassa ovat iloisissa viestitunnelmissa 11-vuotiaiden tyttöjen 4×50 metrin voittajajoukkueet Ylöjärven Urheilijoista, Tammelan Ryskeestä ja Forssan Salamasta.