Viialan koirapuistoa kunnostetaan talkoilla

Aktiiviset koiraihmiset ovat ryhtyneet kunnostamaan Viialan koirapuistoa talkoilla. Kaupungilta saatiin lupa hankkeeseen, ja huonoon kuntoon päässeestä puistosta on nyt niitetty melkein miehenkorkuiseksi päässyt heinä. Talkooporukkaa kyseltiin sosiaalisessa mediassa, ja vajaat kymmenkunta ihmistä on ollut mukana talkoissa.

Tiistaina käytiin haravoimassa niitettyä heinää, joka saatiin lopulta niitettyä päältä ajettavalla ruohonleikkurilla, kun trimmerillä homma osoittautui liian hankalaksi.

Piia Koski ja Susanna Lampinen pohtivat, että on haaskausta pitää puistoa hoitamatta, kun sellainen on aikoinaan tehty. He toivovat enemmän porukkaa mukaan talkoisiin. Vaikka innostus Facebookissa hankkeeseen oli suuri, niin käytännön talkoisiin ei ole osallistunut yhtä paljon porukkaa.

Yhteisen hyvän puolesta

Talkoolaiset huomauttavat, että koirapuisto kunnostettuna palvelee kaikkia akaalaisia, jotka haluavat juoksuttaa koiriaan vapaana suljetulla alueella. Toijalassakaan ei ole koirapuistoa. Viialan koirapuisto on aikoinaan ollut lähinnä treenikenttä, mutta aita halutaan nyt kunnostaa niin, että alueesta tulisi nimenomaan koirapuisto, jossa saadaan portti suljettua.

– Täällä on paljon koiria, joten tarvetta puistolle on, Koski korostaa.

Talkoilla kun tehdään, niin mitään aikataulua hankkeelle ei ole, vaan riippuu porukan aktiivisuudesta, kuinka hanke etenee.

– Yhteisen hyvän puolesta kannattaa tehdä ilmaista työtä. Miksi jätettäisiin hyvä alue hyödyntämättä, Koski ja Lampinen sanovat.

Koirapuisto sijaitsee Sahantien varressa Vakkistenmäessä.

 Talkoissa oli mukana myös nuoremman polven edustajia. Etualalla olevan Susanna Lampisen seurassa ovat Peppi Lampinen sekä Patrik Palomäki. Lampinen toivoo talkoisiin enemmänkin osallistujia. Niistä ilmoitellaan Facebookissa esimerkiksi Viialalaiset-ryhmässä.
Talkoissa  mukana etualalla olevan Susanna Lampisen seurassa olivat Peppi Lampinen sekä Patrik Palomäki. Susanna Lampinen toivoo talkoisiin enemmänkin osallistujia. Niistä ilmoitellaan Facebookissa esimerkiksi Viialalaiset-ryhmässä.

 

Koirapuisto on kooltaan varsin iso.
Koirapuisto on kooltaan varsin iso.

52Viialan koirapuisto 2

Puiston aita on päässyt vuosien saatossa repsottamaan pahasti.
Puiston aita on päässyt vuosien saatossa repsottamaan pahasti.

52Viialan koirapuisto 4