Pirkanmaan kyläasiamies Marja Vehnämaa uskoo Aseman vetovoimaan

Aseman kylän aktiivisuus sai tunnustusta

Aseman kioskiila poikkesi perjantaina asiakkaita vauvasta vaariin.

Aseman kioskiila poikkesi perjantaina asiakkaita vauvasta vaariin.

Kylmäkosken Aseman kylä palkittiin Vuoden tulokkaana Pirkanmaan Vuoden Kylä 2103 -kilpailussa. Valinta julkistettiin  sunnuntaina Sastamalan Lantulan kylässä. Vuoden kylän valintaraadissa olivat mukana Jouni Koskela Pirkanmaan liitosta, Päivi Kiviranta Hämeen 4H –piiristä, Jutta Ahro Etelä-Suomen ProAgria/Maa- ja kotitalousnaisista, Pirkko Laaksonen ja Sirkka-Liisa Saari Lantulasta sekä Marja Vehnämaa Pirkan Kylistä.

Vuoden kyläksi oli ehdolla tänä vuonna 29 kylää, joita sai ensi kertaa ehdottaa myös yksityiset henkilöt yhdistyksien lisäksi.  Myös moni mökkiläinen oli innostunut ehdottamaan omaa kesäkyläänsä.

Kylmäkosken Aseman kyläyhdistyksen toiminnantäyteinen vuosi noteerattiin Pirkanmaan Kylissä, ja valinnan perusteluissa  kiiteltiin  kylän vilkasta toimintaa ja suorastaan hengästyttävää luettavaa olevaa tapahtumakalenteria. Suurimmaksi ansioksi mainittiin kyläyhdistyksen  työ uusien asukkaiden saamiseksi ja vapaiden tonttien suunnitelmallinen markkinointi.

– Aseman kylällä on kaikki mahdollisuudet pärjätä, vaikka tarkasteltaisiin asioita koko Pirkanmaan vinkkelistä. Toki jotkut kylät vetävät asukkaita pelkällä sijainnillaan, mutta väittäisin, että vilkkaalla toiminnalla ja avoimuudella on yhtä paljon merkitystä, Pirkanmaan kyläasiamies Marja Vehnämaa uskoo.

Vehnämaa näkee Aseman kylässä ja Vuoden Kyläksi valitussa Pälkäneen Rautajärvessä paljon samoja piirteitä.

– Kummassakin kylässä on aktiivista ja vilkasta toimintaa, jossa on mukana kaikenikäistä väkeä ja joka palvelee myös monenikäisiä kyläläisiä. Lisäksi pärjäämisen edellytys on se, että osaa tehdä yhteistyötä toisten yhdistysten kanssa, Vehnämaa muistuttaa.

Aseman kyläyhdistys on toiminut aktiivisesti viimeisen vuoden ajan, ja viime kesän näyttävin tempaus oli kylän oman kesäkioskin pyörittäminen talkoilla. Tänä kesänä kioski on jatkanut toimintaansa yrittäjän voimin, mutta kioski palvelee edelleen samoin periaattein. Perjantaina kioskilla poikkesi asiakkaita vauvasta vaariin.

–  On kiva, että kioski on edelleen kuin vanhan ajan kyläkauppa ja koko kylän olohuone. Tähän poiketaan jutustelemaan, eikä kenelläkään ole kiire. On hienoa huomata, että sellainen yhteisöllisyys on vielä täällä tallella, kyläaktiivi ja kyläyhdistyksen hallituksen jäsen Päivi Välimäki sanoo.

Aseman kyläyhdistyksen aktiivi Päivi Välimäki nautti päiväkahveista nuorimman lapsenlapsensa Huldan, 7 kk, kanssa.

Aseman kyläyhdistyksen aktiivi Päivi Välimäki nautti päiväkahveista nuorimman lapsenlapsensa Huldan, 7 kk, kanssa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?