Samuli Sievi-Korte matkalla Kalevan Kisoihin

Viialan Valtin korkeushyppääjä Samuli Sievi-Korte ei pelkää haasteita.
Viialan Valtin korkeushyppääjä Samuli Sievi-Korte ei pelkää haasteita. 

Viialan Valtin 19-vuotias korkeushyppääjä Samuli SieviKorte tavoittelee 210 sentin korkeudella lepäävän riman ylitystä kuluvana kesänä. Tuolla tuloksella oltaisiin nyt heinäkuun alussa tilastoissa viidennellä sijalla, yleisessä sarjassa.

– Alkukesästä hyppäsin Turussa tasan kaksi metriä. Tuo riittää tilastossa jaettuun yhdeksänteen tilaan.  Odotan ennätyksen parantuvan viime suven 202:sta ainakin tavoitteeseen 210, pohdiskelee Suomen kärkihyppääjien kanssa harjoitellut Sievi-Korte.

– Olin keväällä hyppyleirillä Osku Torron ja Jussi Viidan kanssa. Oli hienoa treenata, kun oli kovan luokan sparraajat ja myös maan kärkikastin valmennusapua paikalla.

Kotimaassa Sievi-Kortteen valmennusvastuun kantaa Viialan Valtin Heli Mattila. Jussi Viidan henkilökohtainen valmentaja Jouko Kilpi on auliisti antanut apuaan tekniikkaharjoitteissa.

– Vaasassa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävissä Kalevan Kisoissa tähtäimenä on luonnollisesti loppukilpailu. Tavoitekorkeus 210 ylittyi jo korkeushyppykarnevaaleissa Pajulahdessa. Mutta valitettavasti harjoituksissa, joten ennätys ei vielä kohentunut. Toivottavasti saan samanlaisen suorituksen aikaiseksi myös kilpailutilanteessa pikapuoliin, toivoo kolminkertainen nuorten Suomen mestari.

– Seuraava mahdollisuus olisi ensi keskiviikkona Tampereella, jossa järjestetään alle 23-vuotiaiden EM-kisojen kenraaliharjoitus. Haluavat testata järjestelykoneiston kuntoa ja sinne on kutsuttu kenttälajeihin neljä kilpailijaa kuhunkin lajiin.

Muiden kilpaurheilijoiden tavoin Sievi-Korte on kärsinyt myös lievistä loukkaantumisista.

– Pitkin talvea oli pientä vaivaa selässä ja muuta harjoittelua haittaavaa. Näiden murheiden kanssa pitää vaan yrittää tulla toimeen, pohtii valmentaja Mattila.

– Tiedämme, että Samuli on kunnossa. Nopeus- ja voimaominaisuudet ovat kehittyneet merkittävästi talven aikana. Tunnollisessa harjoittelijassa työn jälki näkyy. Nopeuden kasvaminen on sitten tuonut tekniikkaongelmia, joiden kanssa nyt tehdään kovasti töitä. Pajulahden harjoituksissa vauhti napsahti kohdilleen ja 210 ylitys oli reilu. Uskon, että uusi ennätys on vain ajan kysymys, analysoi Mattila.

Valitettavasti huippukunto saavutetaan hieman myöhässä ajatellen Italiassa kahden viikon kuluttua järjestettäviä 19-vuotiaiden EM-kisoja. Tulosraja 212 ei olisi ollut mitenkään epärealistisen kova.

Ensin Lahteen ja sitten Tampereelle Hervantaan

Sievi-Korte on asettanut itselleen tavoitteet korkealle myös urheilukenttien ulkopuolella. Tämän vuoden ylioppilaan arvosanat oikeuttivat suoraan opiskelupaikkaan Tampereen teknillisessä yliopistossa.

– Sähkötekniikkaa olen menossa opiskelemaan. Lappeenrannan teknillinen yliopisto oli toisena vaihtoehtona, mutta onneksi Hervannasta tuli positiivisia uutisia, hymyilee tuleva teekkari.

– Olen kuitenkin päättänyt hoitaa ensin armeijan pois alta. Hain Lahden Urheilukouluun. Siellä on testit vielä heinä- elokuussa ja tiedot valituista tulevat syyskuun loppuun mennessä. Jos se ei tärppää, niin palvelus alkaa Parolassa ensi tammikuussa. Toivottavasti tie vie Urheilukouluun. Tarkoitus kun olisi ylittää noita korkeushyppyrimoja vieläkin korkeammalta kuin tänä suvena, pohtii kunnianhimoinen Sievi-Korte.

 

Harri Mattila