Akaan Seudun Osuuspankki ryhtyi kesätyökummiksi

Nuoret palkattiin kesätöihin yhdistyksille

Akaan Seudun Osuuspankin rahoituspäällikkö Jere Hakala ryhtyi tänä keväänä epäviralliseksi työnvälittäjäksi, ja hankki akaalaisille yhdistyksille kesäksi yhteensä seitsemän 15–17-vuotiasta kesätyöntekijää. Idea kesätyöntekijöiden ulkoistamisesta eri yhdistyksille on ollut käytössä OP Pohjola-ryhmässä laajemminkin. Käytännössä systeemi toimii niin, että pankki maksaa kesätyöntekijöiden palkan tukena yhdistyksille, jotka puolestaan hoitavat työnantajanvelvoitteet itse. Kesätyöntekijälle palkkaa kahden viikon tai yhteensä 60 tunnin työsuoritteesta maksetaan 320 euroa.

– Tämä on joustava tapa hoitaa niin sanottu palkan maksu työntekijöille, Jere Hakala selvittää.

Kesäpestit olivat keväällä haettavina TE-keskuksen mol.fi -sivuston kautta, ja hakemuksia saapui yhteensä kymmenen.

– Näistä seitsemän paikkaa täyttyi, ja mukana ovat olleet Akaan Nuorkauppakamari, Tapahtuma Akaa, Toijalan Näyttämö, Keskustan Kehittämisyhdistys sekä Pirkan Helmi. Näiden lisäksi myös Toijalan torin toisen jäätelökioskin jäätelönmyyjän palkka maksetaan meidän kautta, sillä periaatteena oli, että yhdelle yhdistykselle tai tässä yhdessä tapauksessa toiminimelle maksetaan vain yhden työntekijän palkka, Jere Hakala luettelee.

Rukkaset käteen

Pankilla pidetyssä kesätyöntekijöiden aloituspalaverissa Jere Hakala paitsi ohjeisti tulevia kesäduunareita niin myös ojensi heille työrukkaset käteen. Ele oli koko lailla symbolinen, sillä liki kaikki nuoret pääsisivät pääosin tekemään niin sanottuja siistejä sisätöitä, vaikkakin kaikille löytyi ihan oikeita projekteja. Esimerkiksi Pirkan Helmessä oli tarjolla toimistotyötä ja EU-hakemusten käsittelyä.

Toijalalainen 15-vuotias Selene Heiskanen puolestaan suoritti kaksiviikkoisen työrupeamansa Akaan nuorkauppakamarin Asuminen Akaassa -tapahtuman kesätyöntekijänä. Työtila järjestyi Kinon talon yläkerran toimistossa, jossa hän harjoitteli myyntitapahtumia ja otti yhteyttä mahdollisiin näytteilleasettajiin Asuminen Akaassa -messujen projektipäällikön Iida Revon opastuksella.

– Ihan kivaa ja mielenkiintoista työtä tämä on ollut, Selene arvioi ensimmäistä oikeaa kesätyöpaikkaansa.

Itse messut jäävät sen sijaan tulevalta yhdeksäsluokkalaiselta väliin, kun perhe muuttaa puoleksi vuodeksi Espanjaan ja Toijalan Yhteiskoulu vaihtuu Fuengirolan suomalaiseen kouluun.

Sekä Jere Hakala että Akaan nuorkauppakamarin puheenjohtaja Lari Löflund ja Iida Repo ovat tyytyväisiä työllistämisprojektin onnistumiseen ja väläyttelevät sille jatkoa myös ensi vuonna.

– Palaute keästyöprojektista on ollut hyvin myönteistä, enkä näe mitään estettä sille, etteikö samanlaista hommaa voisi käynnistää ensi kesänä uudestaan, Jere Hakala toteaa ja kiittelee käytännön avusta myös TE-keskuksen Hannele Niemistä.

 

15-vuptias Selene Heiskanen (toinen vas.) sai ensimmäisen kesätyöpaikkansa Osuuspankin Jere Hakalan (oik) sekä Nuorkauppakamrin Ida Revon ja Lari Löflundin avulla.

15-vuptias Selene Heiskanen (toinen vas.) sai ensimmäisen kesätyöpaikkansa Osuuspankin Jere Hakalan (oik) sekä Nuorkauppakamrin Iida Revon ja Lari Löflundin avulla.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?