Asuminen Akaassa -messuille odotetaan tuhansia kävijöitä

Messubussi kiertää tontti- ja talopakettiesittelyjä

34Asuminen Akaassa

Akaan Nuorkauppakamarin lauantaina 31. elokuuta järjestämään Asuminen Akaassa -tapahtumaan odotetaan tuhansia kävijöitä, ja messulehteä painetaan 410 000 kappaletta. Projektipäällikkö Iida Repo kertoo, että lehteen painetaan messukartta, johon on yhdessä kiinteistövälittäjien kanssa valittu perheille sopivia vapaita asuntoja Akaasta. Asuntoihin sekä Akaan alueella myynnissä oleviin kiinnostaviin rivi- ja omakotitalokohteisiin, myytävänä oleviin tontteihin sekä erilaisiin talopaketteihin voi tutustua hyppäämällä messubussin kyytiin. Non-stoppina ajavan linja-auton kyytiin voi hypätä esimerkiksi Toijalan torilta tai rautatieasemalta, ja bussi palvelee myös kaikkia messukävijöitä, joiden toivotaan pysäköivän autonsa muuallekin kuin yhteiskoulun läheisyyteen.

Avoimen asuntonäytön lisäksi Toijalan yhteiskoululla pidetään kello 10–17 Asumisen ja rakentamisen messut, ja koulun piha-aluekin on varattu näytteilleasettajille.

– Paikkoja on edelleen tarjolla, Iida Repo vinkkaa.

Ensi vuonna uudestaan

Yhteiskoulun yläkerran auditorio on varattu asiantuntijaluennoille, ja ohjelmaan suunnitellaan muun muassa Akaan kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkisen tonttikatsausta.  Luennot ovat maksuttomia ja asumiseen ja rakentamiseen liittyviä keskusteluja pääsee jatkamaan samassa kerroksessa alan neuvovien asiantuntijoiden kanssa.

– Kohderyhmäämme eivät ole vain ne, jotka aktiivisesti etsivät asuntoa, vaan yritämme tuoda Akaata esille myös laajemmin, Iida Repo sanoo.

Siksi järjestäjät yrittävät saada mukaan myös kaikkia akaalaisia yhdistyksiä ja seuroja näyttämään, mitä kaikkea Akaassa voi harrastaa.

Lauantaina 31.8. järjestetään Akaassa myös Hunajahulinat, ympäristötaidetapahtuma Näkymän päättäjäiset ja Toijalan Veturimuseon kesän päättäjäiset. Samalle viikonlopulle osuu näillä näkymin myös kahdeksatta kertaa järjestettävä kansainvälinen lentopalloturnaus Leomuovi Tournament.

– Uskon, että yhteinen ajankohta on meille kaikille hyödyllistä ja kannattavaa, Iida Repo toteaa.

Ensimmäistä kertaa järjestettäville Asuminen Akaassa -messuille on luvassa nuorkauppakamarin mukaan jatkoa ensi vuonna.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?