Tulikivenkatkuinen jalkapallon paikallisottelu Toijalan urheilukentällä

Tuleva kesäinen lauantai tarjoaa elämyksellisen matkan kohti jalkapallon suurinta mahdollista hekumaa – paikallisottelua. FC Mietokastike (TNS TFT) isännöi kesän ensimmäisessä 6. divisoonan paikalliskamppailussa Kylmäkosken Veikkoja.

FC Mietokastikkeen perinteet juontavat juurensa koviin kortteliliigapeleihin, Tarttilan vehreältä nurmelta ja nyt toista vuotta peräkkäin divarifutiksen maailmassa. Joukkue kuuluu Toijalan Nuorisoseuraan ja tästä syystä se tunnetaan liiton kirjoissa nimellä TNS TFT.

Mietokastikkeen viime kausi meni totutellessa kuninkaalliseen kuutosdivaripalloiluun, mutta tämä kausi on lähtenyt liikkeelle nousujohteisesti. Tällä hetkellä joukkue on pelannut seitsemän peliä, joista tuomisina on tullut kolme voittoa, kaksi tasapeliä sekä kaksi tappiota. Näillä suorituksilla joukkue majailee sarjan keskikastissa. Joukkue on vahvistunut selkeästi viime.

Kylmäkosken Veikkojen perinteet ulottuvat hamaan menneisyyteen ja nykyinen iskukyky on kovempi sisätiloissa pelattavissa peleissä. Nurmikentillä joutuukin leijonajoukkueen hampaan terävyys koetukselle aivan toisella tasolla.

Viime kauden päätteeksi vitosdivarista pudonneen Veikko-lauman kausi kuutosessa on alkanut mollivoittoisesti – viisi joukkueen kuudesta ottelusta on päätynyt tappioon ja joukkue majailee tällä hetkellä lohkon jumbona. Mietokastikkeen miesten tulee tästä huolimatta pitää takin napit ylös asti visusti kiinnitettynä, sillä aikaisemmissa otteluissa on ollut paikka paikoin havaittavissa selkeää alisuorittamista eikä tulevasta derbystä olisi varaa menettää pistettäkään vierailijoille.

Onko Mietokastikkeen maalinsylkijä Henri Johanssonin ruuti edelleen kuivaa? Miten onnistuu uusi virolaishankinta Erg Lehdo? Aiheuttaako terrierimäinen raataja Eetu Aronen otteillaan ainakin yhden rankkarin? Pysyykö Marko Sakarin korttitili koskemattomana?

Peli pelataan lauantaina 29.6. kello 13 Toijalan urheilukentällä. Otteluun on vapaa pääsy.

Jukka Järvinen