Kurisjärvellä onnistunut vauhtiviikonloppu

Muutaman viikon vanhan pojan onnellinen isä Kai-Petteri näyttää menemisen mallia pappa-Koivistolle sunnuntain päätteeksi.

Muutaman viikon vanhan pojan onnellinen isä Kai-Petteri näyttää menemisen mallia pappa-Koivistolle sunnuntain päätteeksi.

Toijalan maastoradalla Kurisjärvellä vietettiin juhannusta edeltänyt viikonloppu jokamiesluokan autokilpailujen merkeissä, kun Valkeakosken–Toijalan Seudun Urheiluautoilijoiden vuoden molemmat kansalliset kisat oli sijoitettu samalle viikonlopulle. Kun vielä säiden haltijakin oli suosiollinen, saatiin nauttia kiivaasta kilvanajosta jossa ei peltien kolistelultakaan aina vältytty.

Lauantaina kisailtu 32. Autospeedway ajettiin 140 kilpailijan voimin etu- ja kardaanivetoisten autojen kilpasarjan toisena osakilpailuna. Yleisen luokan kilpailussa voittoon ajoi Lahden UA:n Joni Kohtaniemi. Paikallisista kuskeista A-finaaliin selvitti tiensä kolme, joista Janne Kortesmaa oli kolmas. Kaksi muuta olivat isä ja poika Koivisto, jotka nyt nähtiin yhdessä A-finaalin lähtöviivalla. Tällä kertaa isä-Koivisto oli parempi eli neljäs ja Kai-Petteri kuudes tekniikkamurheiden vaivaamana.

Nuorten luokassa Kylmäkosken Toni Leppäkorpi vei taas isoa Volvoa näyttävästi, sijoituksena neljäs tila. Viialan Jaakko Sauren ajoi etuvetoisen Mitsun sijalle 10.  Päivän päätteeksi ajettiin vapaan vetotavan yleisen luokan kilpailu. Sen voittajaksi ajoi Lapuan UA:n Toni Ketomäki. Toinen oli Koiviston juniori Kai-Petteri ja kolmanneksi ajoi parhaana takatuupparikuskina Lempäälän UA:n Marko Risula. Tällä kertaa ei nähty isä ja poika-Koivistoja yhdessä A-finaalissa, sillä isä K-P:n sijoitus oli nyt 9.

Sunnuntaina ajettiin lauantaina rikkoontuneista autoista ja muista yhteensattumista johtuen huomattavasti pienemmällä osallistujamäärällä 31. Kosken Kohaus AKK-Motorsportin Hämeen alueen mestaruusosakilpailuna.  Päivän alkajaisiksi ajetun yleisen luokan voittoon ajoi Äetsän UA:n Teemu Lähde. Parhaat aluepisteet otti toiseksi ajanut Lempäälän UA:n Petteri Koski. Muuten kilpailu olikin melkein VaToSUA:n jäsentenvälinen, sillä 10 parhaan joukkoon mahtui 5 järjestävän seuran edustajaa. Kolmanneksi ajoi Koiviston juniori Kai-Petteri. Muut VaToSUA:laisten sijoitukset: Janne Vilppula 5. ja Tomi Kulomäki 6. Upeasti miehisessä joukossa kuplalla ajanut Johanna Rautalin näytti heti alkuerävoitosta lähtien olevansa ”parasta a-ryhmää”. Finaalikarsinnassa sitten tapahtui. Kari-Pekka Koiviston kanssa molemmat olivat jo menossa A-finaaliin, kun kireä keskinäinen kilpailu lähdön voitosta päättyi molempien kohdalta huonosti. K-P:ltä saatu kolhaisu kuplan takalistoon ja Johannan A-finaalipaikka jäi haaveeksi. Toki myös Kari-Pekan ajo hylättiin tempun takia. Johanna nyt tuloksissa 9. ja Kari-Pekka 10.

Naisten luokan voittoon ajoi KangUA:n Suvi Perätalo. Pienen tauon jokkiksesta pitänyt Lempäälän UA:n Marika Lehtimäki ajoi toiseksi ja Anjalankosken Riina Kykkänen oli kolmas. VaToSUA:n Aliisa Honkamäki ajoi debyyttikisassaan seitsemänneksi.

Nuorten luokan voittajaksi ajoi Viialan nuorukainen Jaakko Sauren samalla kovakulkuisella kuplalla kuin Rautalinin Johanna yleisessä luokassa. Anjalankosken Mirko Kykkänen  oli toinen ja VaToSUA:n Jonne Voittonen kolmas. Toni Leppäkorpi nähtiin nyt Ladan puikoissa. Idän ihmeellä kerkisi luokan kuudenneksi.

Sunnuntain päätteeksi ajettiin vielä EVK-autoilla yleisen luokan kilpailu. Nyt nähtiin kuinka isä ja poika Koivisto ottivat tosissaan mittaa toisistaan A-finaalissa. Kai-Petteri onnistui lähdössä paremmin, eikä isä Koivisto yrityksistään huolimatta pystynyt ohitusta tekemään. Kai-Petteri siis voittoon, Kari-Pekka toiseksi ja Pellon MK:n Jouni Ahonen kolmanneksi. A-finaali oli muutenkin paikallisten miehittämä. Huittisten UA:n Sauli Haaviston jälkeen viidenneksi ajoi Janne Vilppula ja kuudes oli Pekko Lana.

Kuva: Timo Pohja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?