Vihkiäiskisa ratkesi holariin jatkoväylällä

Arttu Sikanen tyhjensi pöydän viime torstaina Savikoskella. Kuvassa Sikanen valmistautuu avaukseen ykkösväylällä, jonka hän uusintakierroksella hoiti yhdellä heitolla.

Arttu Sikanen tyhjensi pöydän viime torstaina Savikoskella. Kuvassa Sikanen valmistautuu avaukseen ykkösväylällä, jonka hän uusintakierroksella hoiti yhdellä heitolla.

Kylmäkosken Veikkojen järjestämä avajaiskisa Suomen pisimmällä frisbeegolfradalla Savikoskella ratkesi viime torstaina vasta ylimääräisellä väylällä. Nummelalainen Arttu Sikanen ja Savikoskenkin radan suunnittelussa mukana ollut Jussi Meresmaa olivat 27 väylän jälkeen tasoissa 12 heittoa alle ihannetuloksen, joten kaksikko heitti ensimmäisen väylän uudestaan. Viime vuoden SM-hopeamies Sikanen heitti kiekon 86 metrin päässä Lumijoen vastarannalla olevaan koriin ensimmäisellään. Tämä tiesi sitä, että hän vei 200 euron palkintosumman lisäksi viime vuodesta saakka kerätyn 257 euron ”holaripotin”.

Kilpailuun osallistunut vuoden 2009 amerikkalainen maailmanmestari Avery Jenkins tuli kilpailussa viidenneksi. Kylmäkosken Veikkojen frisbeegolfjaoston puheenjohtajan Harri Pourun mukaan niin Jenkinsiltä kuin muiltakin kilpailijoilta sateli kiitosta samaan tahtiin kuin taivalta vettä.

Vuoden 2009 maailmanmestari Avery Jenkins (oik.) suunnitteli Janne Lahtisen kanssa heittoa kymmenennellä väylällä. Jenkins oli kisan viides, ja Lahtinen jakoi seitsemännen sijan kahden muun heittäjän kanssa.

Vuoden 2009 maailmanmestari Avery Jenkins (oik.) suunnitteli Janne Lahtisen kanssa heittoa kymmenennellä väylällä. Jenkins oli kisan viides, ja Lahtinen jakoi seitsemännen sijan kahden muun heittäjän kanssa.

– Amerikan vieras oli hyvin yllättynyt, että täältä löytyy tällainen rata ja avajaistapahtuma oli näin iso. Kilpailu onnistui mukavasti, vaikka vesisade oli yhdeksän pelatun väylän jälkeen melko raikasta. Sade vaikutti osittain tuloksiin amatöörimäisemmillä heittäjillä, mutta niitäkin oli mukana, jotka pelaavat lähes säällä kuin säällä yhtä hyvin.

Kylmäkosken Veikkojen rata on viralliselta nimeltään Kylmäkoski Disc Golf Park, ja se kuuluu A2-luokituksellaan Suomen ykköskastiin. Koko maassa ei ole yhtään A1-rataa, koska sellainen vaatii golf-tyyppisen klubitalon ja ympärivuorokautisia palveluita.

Kylmäkosken Veikot aikoo syksyllä aloittaa torstainakin kilpailukeskuksena toimineen Majan pihan, teiden ja parkkialueiden parantamisen, jota kasvaneet kävijämäärät edellyttävät. Kuten aikaisempaan Majan remonttiin ja frisbeegolfradan rakentamiseen, näihinkin töihin on haettu Ely-keskukselta hankeavustusta, jolla on jo Pirkan Helmen puolto.

Välillä heitettiin villien lupiinien seassa.

Välillä heitettiin villien lupiinien seassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?