Kioskista saa lainata myös pelivälineitä

Sataman kioskin luukut aukesivat sittenkin

 

Janette Saarinen, Joona Kari, Juuso Saarinen, Mikaela Sarkola sekä Tino Ansio tutustuivat tulevaan kesäduunipaikkaansa viime viikolla.

Janette Saarinen, Joona Kari, Juuso Saarinen, Mikaela Sarkola sekä Tino Ansio tutustuivat tulevaan kesäduunipaikkaansa viime viikolla.

Toijalan Sataman kioskin luukut aukesivat viikonvaihteessa, ja kioski on näillä näkymin avoinna ainakin koulujen alkuun saakka, ja tarvittaessa elokuun loppuun saakka. Avaaminen meni tänä kesänä täpärälle, kun aikaisempina vuosina kioskia pyörittäneestä Toijalan VPK:sta ei enää löytynyt nuoria kioskitöihin. Viime hetken apu löytyi kevätjuhlaviikonloppuna, kun Jaakko Parviainen Akaan kaupungilta pyysi hätiin Akaan Turvan Timo Saarisen.

– Sain kasattua kokoon viisi nuorta, ja vastuulliset täysi-ikäiset työntekijät sain omasta perheestäni ja omasta firmastani, Timo Saarinen kertoo.

Toijalalaiset 15–16-vuotiaat nuoret Sofia Käppi, Joona Kari, Mikaela Sarkola ja Tino Ansio jakavat kioskin työvuorot, ja hoitavat samalla alueen siisteyttä. Kulkureitit saunalta rantaan ja laitureille harjataan hiekasta, ja tarvittaessa pestään, ja kioskimyyjien työtehtäviin kuuluu myös päivittäin lämpiävän saunan siivoaminen päivän päätteeksi. Päältä katsojina ja kioskin täysi-ikäisinä työntekijöinä häärivät isänsä Timon lisäksi myös Janette ja Juuso Saarinen.

Kioskilla tullaan myymään edellisvuosien tapaan kahvia, virvoitusjuomia, makeisia, jäätelöä sekä lämmitettäviä suolaisia syötäviä, kuten hampurilaisia ja lihapiirakoita. Lisäksi kioskille on ostettu muutamia pelivälineitä, kuten palloja ja frisbeekiekkoja uimarannan käyttäjien vuokrattavaksi.

– Vuokrahinta tulee olemaan varmaan joitakin senttejä, jotta saamme kuitattua pelivälineiden ostohinnan, Timo Saarinen toteaa.

Siivottavaa riittää muillekin

Viialalainen Helinä Suomalainen on ottanut tavakseen kerätä Toijalan Satamasta muovipussillisen roskia joka toinen päivä.

Viialalainen Helinä Suomalainen on ottanut tavakseen kerätä Toijalan Satamasta muovipussillisen roskia joka toinen päivä.

Viime viikolla Satamassa riitti siivottavaa myös viialalaiselle Helinä Suomalaiselle, joka poikkesi Satamaan ulkoiluttamaan koiraansa ja keräämään samalla alueelta muovipussillisen roskia.

– Vietän tällaisen mukavan eläkeläisen päivän Toijalassa suunnilleen joka toinen päivä, kun tässä on niin mukavat ulkoilutusreitit, Suominen sanoo ja viittilöi Kangassaaren suuntaan.

Omaksi ilokseen akaalaista ympäristöä siistivä Suomalainen on hämmästynyt muun muassa uimarannan pukukoppien siivottomuudesta.

– Tule nyt katsomaan, millaista täällä on. Roskat on heitelty pitkin lattioita, kun täällä ei ole edes roskakoria, Suomalainen esittelee.

Roskien keräämisen lisäksi Helena Suomalaisen päivään kuuluu myös kahvittelu Toijalan keskustan kahvilassa.

– On kiva, että Sataman kioski aukeaa, sillä siitä sai viime kesänäkin kaikkea hyvää, Suomalainen iloitsee.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?