Turvallisesti ja rennosti

Akaan AatamiNäkee hauskoja asioita, kun matkustaa. Yrittäjyydestä ja yrittämisestä puhutaan paljon – Oulussa tehdään.

Palveluyrittäjät ovat jalkautuneet torille. Teltassa parturi saksii ammattitaitoisesti vanhemman herrasmiehen hiuksia. Viereisessä teltassa laverilla makaa niin ikään varttuneempi herrasmies. Häntä hieroo toinen melkein yhtä varttunut herrasmies.

Minä haroin tukkaani ja hieroin silmiäni. Tuossa on ideaa! Ja kun sitten vielä ketjutetaan, niin yhdellä torireissulla tulet huolletuksi karvoista kantapäähän! Kannattaisi kokeilla.

***

Internet on tuonut yrittäjyyden ihan uusiin korkeuksiin. Muuan herra Jorge Andre Ribas Moraes lähestyi Aatamia sähköpostitse seuraavaan tapaan: ”Kiinnostaako sinua opintolainaa, yritysten laina henkilökohtainen laina. Tarjoamme kaikenlaisia laina alhainen stressin ollessa 3%. ota ystävällisesti yhteyttä”. Lisätietoja olisi saanut osoitteesta nitrofin-home jne.

Tottakai kiinnostuin. Jos lainaan liittyy noin alhainen stressi, on syytä velkaantua oikein perusteellisesti. Ei paina stressi ei, Jorge kaikki rahat vei. Haittaakse?

Päätin kuitenkin tällä kertaa olla vastaamatta. En olisi kuitenkaan osannut ottaa ystävällisesti yhteyttä enkä varma ollut siitäkään, missä nitrot just nyt ovat.

***

Kesä on ja loma tulee. Monet saavat Jorgen lainatarjousta suuremman stressin pelkästä ajatuksesta. Hassua.

Lomalla ehtii vaikka mitä, jos tahtoo. Muun muassa olla ja oleilla. Ei tarvi suorittaa.

Tosiasia kuitenkin on, että kesäpaikka on työleiri, jossa on tekemistä sen verran kuin tarvitsee ja vähän ylikin. Ratkaisevaa on asenne. Jos pirtti on kyllästettävä, se tehdään. Kestää aikansa, mutta lopputulos on silmälle ilo. Urakoimispakkoa ei ole, vaikka sekin totta puhuen on joskus tyynen lystiä.

Varmaa on, että aivot ovat irti arkityöstä. Se terapoi kolmea prosenttia suuremmalla katteella. Takuuvarmasti. Narikkaan aivoja ei pidä heittää kesälomallakaan.

***

Kantapankki, Akaan vanhustyö ja Aatami toteuttivat yhdessä merkittävän turvallisuustempauksen. Kaikki 60 vuotta täyttäneet akaalaiset saivat postitse parikin kelvollista opasta arkisiin turvakysymyksiin.

Temput eivät ole ydinfysiikkaa. Ovet lukkoon, lompsat talteen, eteisen kengät järjestykseen. Vakuutusyhtiöiden kokoamien tietojen mukaan kotitapaturmat ovat yleisin vahinkolaji. Kun ikää tulee, käy krompsaksi. Se on fakta. Jotakin voi ja pitää tehdä itse.

Turvallisuus on myös läheisten asia. Ottaa puheeksi ja tukea, muistuttaa ja kerrata.

Aatami uskoo valistuksen voimaan. Tänä päivänä kuolemanriskit ovat jopa kotona. Ei tarvitse mennä Helsingin pyöräBaanoille tai Länsisatamaan.

Tuli on riski kesät talvet. Juhannuskin vaatii osansa. Siihenkin Sinä voit vaikuttaa. Läträä kohtuudella äläkä missään nimessä sammuta grilliä sammumalla siihen!

Rentouttavaa Mittumaaria!

Liikutaan kesän kulttuuririennoissa, riekutaan rannoilla. Kesä on lyhyt kuitenkin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?