Rottia ei ole nähty Ajulantien kierrätyspisteellä

 

Kirjoittajan mukaan Ajulantien ja Opintien risteyksestä poistetun jätepisteen luona ei ole näkynyt rottia toisin kuin kaupungin edustaja kertoi Akaan Seudussa 31.5.

Kirjoittajan mukaan Ajulantien ja Opintien risteyksestä poistetun jätepisteen luona ei ole näkynyt rottia toisin kuin kaupungin edustaja kertoi Akaan Seudussa 31.5.

Erittäin moni Pätsiniemen asukas on pahoillaan, koska kierrätyspiste vietiin pois. Olemme asuneet aivan kierrätyspisteen vieressä 11 vuotta, eikä kertaakaan tuona aikana ole näkynyt ainoatakaan rottaa tontillamme tai viereisessä puistometsässä. Sen sijaan metsässä liikkuu rusakoita, kettu, kissoja ja erittäin paljon lintuja. Joskus olemme nähneet supikoirankin. Puistometsässä liikkuu myös paljon koiranulkoiluttajia, joten rotat eivät varmaankaan olisi päässeet leviämään, mikäli niitä olisi siellä ollut.

Kierrätyspisteeseen on tuotu pari kolme kertaa vuodessa tavaraa, joka ei kuulu tässä pisteessä kierrätettäviin jätteisiin. Siinä on näkynyt muovia, paristoja ja muovitettua metallia.

Olemme muutamana vuonna partiolaisten kanssa siivonneet metsästä lasten levittämiä metalliroskia ja keräyspaperia. Eräänä vuonna Pätsiniemen Omakotiyhdistys teki yhteistyötä kaupungin kanssa, ja siivosimme metsää isolla porukalla. Keräsimme roskat, harvensimme ohuet puut, ja kaupungin puolesta isoja puita myös harvennettiin. Sen jälkeen metsä oli pari vuotta erittäin siisti.

Poistetun roskakatoksen myötä katosi Pätsiniemen Omakotiyhdistyksen ilmoitustaulu, jonka olimme saaneet kiinnittää siihen. Näin ollen meillä ei ole enää tuotakaan mahdollisuutta ilmoittaa toiminnasta.

Sari Lajusuo

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?