Viialan markkinoilla vilisi väkeä

 

Markkinoilla oli paljon lapsiperheitä.

Markkinoilla oli paljon lapsiperheitä.

Viialan markkinoilla oli lauantaina iloinen tunnelma ja paljon väkeä. Avauspuheen piti kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Saila Kallioinen.

– Ennen vanhaan markkinoilla oli suuri merkitys kaupankäynnin kannalta. Nykyään markkinat ovat ennemminkin kansanjuhlia, joihin tullaan tapaamaan tuttuja tai vaikka juomaan kupponen kahvia. Täytyy kuitenkin muistaa, että palvelut säilyvät kylässämme vain jos käytämme niitä. Jos uusien Männikön ja Hukarin asuinalueiden markkinointi onnistuu, saamme tänne lisää ostovoimaa, Kallioinen totesi.

Markkinoiden ohjelmasta vastasivat Viialan Eläkkeensaajat useilla lauluesityksillään. He toivoivat lisää jäseniä iloiseen joukkoonsa. Toiveissa olisi järjestää kirjallisuuspiiri sekä historiaan liittyvä piiri, joten etenkin näistä kiinnostuneita jäseniä houkuteltiin mukaan toimintaan.

Pitkin päivää esiintyivät myös Vilma Jääskeläinen ja Aurora Visa esittäen kansanmusiikkia. He opiskelevat Sibelius-Akatemian kansanmusiikin nuorisokoulutuksessa.

Lasten riemu parasta

Jenni Palander, Teemu Levo sekä lapset Hilla ja Joona eivät olleet vielä ehtineet ostaa mitään vaan nauttivat torin tunnelmasta.

Jenni Palander, Teemu Levo sekä lapset Hilla ja Joona eivät olleet vielä ehtineet ostaa mitään vaan nauttivat torin tunnelmasta.

Teemu Levo, Jenni Palander sekä lapset Hilla ja Joona tulivat markkinoille Toijalasta.

– Pitäähän sitä tulla paikalle, kun kerran jotain järjestetään. Tämä on etenkin lapsille kiva tapahtuma. Muistan omasta lapsuudestani, kuinka kivaa markkinoilla oli, Teemu turisi.

Yksivuotias Elsa-tyttö oli mummunsa Päivi Lehmuskosken sylissä viipperä käsissään ja hymyili aurinkoisesti. Hän oli tullut perheensä kanssa Helsingistä asti mummulaan.

– Tulimme tänne tuttuja tapaamaan. Elsalle piti saada viipperä muistoksi, mutta muuten emme ole aikeissa tehdä täältä ostoksia. Ihan mukavaa, että tällä on vaihteeksi vanhempiakin esiintyjiä, kun usein on ollut lapsia esiintymässä, Lehmuskoski sanoi.

Eetu iloitsi uudesta traktorista isä Sampo Seppälän sylissä.

Eetu iloitsi uudesta traktorista isä Sampo Seppälän sylissä.

Sampo Seppälä ei ole käynyt Viialan markkinoilla 20 vuoteen, sillä hän asui pitkään muualla. Perhe muutti hiljattain takaisin Viialaan, joten markkinoille piti tietysti poiketa.

– Lasten riemuhan tässä on parasta. Eetu-pojalle ostimme traktorin, kun hän sitä halusi. Ja nyt pomppulinnaan!

Markkinoilla oli monenmoista ostettavaa, ja väkeä riitti pitkin päivää.

 

Tahto-patsas myönnettiin Mikko Peltoniemelle

Viialan Yrittäjät jakoi markkinoilla perinteiseen tapaan Tahto-patsaan viialalaiselle, joka omalla työllään, sitkeydellään tai yritteliäisyydellään on saanut jotain aikaan itselleen, yhteisölleen tai yhteiskunnalle.

Yrittäjien puheenjohtaja Kalle Formisto perusteli Mikko Peltoniemen valintaa sillä, että tämä on edistänyt merkittävästi viialalaista musiikkikulttuuria.

– Peltoniemi on merkittävässä asemassa Vasenkätisten Vestivaalien, Akaan Jazzien ja monen muun musiikkitapahtuman järjestelyissä. Hän on toiminut Almun eli Akaan elävän musiikin yhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2007 lähtien.  Hän soittaa itse rumpuja ja pianoa sekä tekee muutamia keikkoja vuodessa.

Mikko Peltoniemeä onnitteli Viialan Yrittäjien puheenjohtaja Kalle Formisto. Lavalle pyydettiin myös Heikki Ali-Löytty, joka sai Tahto-patsaan viime vuonna mutta ei päässyt tuolloin paikalle. Onnittelukukat antoi Maritta Salo Kukka- ja hautauspalvelu Laaksosta.

Mikko Peltoniemeä onnitteli Viialan Yrittäjien puheenjohtaja Kalle Formisto. Lavalle pyydettiin myös Heikki Ali-Löytty, joka sai Tahto-patsaan viime vuonna mutta ei päässyt tuolloin paikalle. Onnittelukukat antoi Maritta Salo Kukka- ja hautauspalvelu Laaksosta.

Mikko Peltoniemi sanoi olevansa erittäin otettu ja yllättynyt tunnustuksesta. Hän kertoo soittaneensa pianoa kolmen–neljän vuoden ikäisestä alkaen ja rumpuja yläasteelta lähtien. Hän muutti Viialaan vuonna 2004, ja täällä hänen musiikkiharrastuksensa on ollut erittäin aktiivista.

– Almun puheenjohtajana ja tapahtumien järjestäjänä hoidan niihin liittyviä asioita viikoittain. Onneksi meillä muutkin osallistuvat toimintaan aktiivisesti, mutta puheenjohtajana minun pitää tietysti olla koko ajan kärryillä, että missä mennään.

Peltoniemi kiittelee viialalaisten yhteisöllisyyttä.

– Tahto-patsaalla on edellisinä vuosina palkittu Kimmo Pohjonen ja Arto Nyberg. Pohjonen oli hiljattain Almun kutsumana Toijalan Kinossa, jossa esitettiin hänestä kertova dokumentti. Nyberg puolestaan on tämän kesän Vasureilla jo seitsemättä kertaa esittelemässä vuoden vasenkätistä.

Peltoniemi soittaa rumpuja bändissä nimeltä A-Groovement. Yhtyeessä on neljä jäsentä.

Aurora Visa (vas.) ja Vilma Jääskeläinen soittivat kansanmusiikkia.

Aurora Visa (vas.) ja Vilma Jääskeläinen soittivat kansanmusiikkia.

 

Pomppulinna on aina lasten suosiossa.

Pomppulinna on aina lasten suosiossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?