Koulumusikaalin pysäkillä pistäytyy monenlaista porukkaa

Pysäkki-musikaalissa kuullaan muun muassa Robinin biisi Frontside ollie.

Pysäkki-musikaalissa kuullaan muun muassa Robinin biisi Frontside ollie.

Hirvialhon koululla nähdään tiistaina kahdeksasluokkalaisten musiikin valinnaisryhmän tekemä musikaali Pysäkki. Kello 18 alkava maksuton ja kaikille avoin näytös on kolmas ja viimeinen, ja se huipentaa vuoden alussa käynnistyneen projektin.

Idea musikaalista oli musiikinopettaja Anneli Julénin, mutta oppilaat saivat itse valita kappaleet, tehdä tanssikoreografiat ja keksiä musikaalin tarinan. Ainoa edellytys oli, että kappaleiden pitää olla suomenkielisiä. Ideariihen ytimessä olleet Heljä Ruotsakko, Riina Paalijärvi, Eerika Rautanen ja Katariina Karppi kertoivat perjantain esityksen jälkeen, että kappaleet oli helppo valita.

– Kaikki jotka halusivat laulaa, pääsivät mukaan, ja kaikki saivat laulaa niitä biisejä mitä halusivat. Biisien perusteella tehtiin tarina, joka syntyi aika helposti. Lauluja on harjoiteltu alkuvuodesta asti, mutta näytteleminen oli aika improvisaatiota. Vasta tällä viikolla päästiin näyttämölle.

Kaikilla ei Pysäkki-musikaalissa mene hyvin. Alakoululaisyleisön edessä karuimmat kertomukset karsittiin pois.

Kaikilla ei mene pysäkillä kovin hyvin. Alakoululaisyleisön edessä karuimmat kertomukset karsittiin pois.

Jotta musikaali mahtuisi tavoiteltuun noin kolmen vartin pituuteen, osa kappaleista karsiutui matkan varrella pois. Mukana on tunnelmaltaan ja tempoltaan vaihtelevia valintoja muun muassa Popedalta, Chisulta, Robinilta ja Tiktakilta.

Perjantain ensiesitys oli samalla kenraaliharjoitus ja ensimmäinen kerta, kun koko musikaali mentiin läpi ilman keskeytyksiä. Yleisönä oli Keskustan koulun nuorimpia oppilaita, joten tarinasta ja toiminnasta oli karsittu osa pois.

– Aika hyvin meni. Kukaan ei jäätynyt, tyttönelikko iloitsi esityksen jälkeen.

Mainion musikaaliorkesterin rummuissa on Jesse Tanhuanpää, kitarassa Jere Särkinen, bassossa Leevi Virtanen ja pianossa Anneli Julén.

Pysäkki-musikaalin tekijät iloitsivat perjantaina onnistuneesta ensiesityksestä.

Pysäkki-musikaalin tekijät iloitsivat perjantaina onnistuneesta ensiesityksestä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?