Akaan seurakunta järjestää kouluun lähtevien siunauksen

 

Akaan seurakunta järjestää kirkoissaan tällä viikolla kouluun lähtevien siunauksen, jossa ensi syksynä esikoulun tai 1. luokan aloittavia kutsutaan alttarille siunattaviksi. Nämä lyhyet jumalanpalvelukset ovat Viialan kirkossa keskiviikkona 22.5. kello 18.30 ja Akaan kirkossa torstaina 23.5. kello 18.30. Osallistua voi kummassa vain asuinpaikasta riippumatta.  Kylmäkoskella lapsia siunattiin jo aiemmin, mutta jos joku ei päässyt silloin mukaan, voi osallistua nyt.

Lyhyeen, noin puoli tuntia kestävään jumalanpalvelukseen ovat kutsutut lasten lisäksi heidän koko perheensä ja muut rakkaat ihmisensä kuten kummit, isovanhemmat, esikoulunopettajat ja hoitajat.

Koulun alkaminen on jännittävä asia koko perheelle.  Lapsen itsenäinen elämä alkaa pikku hiljaa.  Lapsi jännittää uutta ympäristöä, johon on menossa ja uusia ihmisiä, joihin pitää tutustua. Ehkä joku jännittää myös sitä, että oppiiko vaadittuja asioita.  Perheen aikuiset taas jännittävät sitä, onko omalla lapsella kaikki hyvin, onko hän onnellinen ja turvassa. On myös haikeaa, kun joutuu toteamaan ajan etenemisen ja hetki sitten vauvana olleen kasvamisen ja siirtymisen seuraavaan elämänvaiheeseen.