Akaan yläkoulujen taloustietäjät palkittiin

Akaan yhdeksänsien luokkien taloustietäjät: Casimir Ruohomaa (vas.), Oona Eskeli, Maria Lunti, Hekma Peltonen, Amanda Mäkinen ja Anniina Väljä sekä konttorinjohtaja Maija Pohjoismäki.
Akaan yhdeksänsien luokkien taloustietäjät: Casimir Ruohomaa (vas.), Oona Eskeli, Maria Lunti, Hekma Peltonen, Amanda Mäkinen ja Anniina Väljä sekä konttorinjohtaja Maija Pohjoismäki. Kuva: Kirsi Honkala.

Peruskoulun 9. luokkien oppilaille tarkoitettuun Taloustietokilpailuun osallistui tänä vuonna 490 koulua ja noin 36 000 oppilasta. Jo 48. kerran järjestetty valtakunnallinen kilpailupäivä oli 4.4. Kilpailun järjestävät Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry ja Nordea Pankki Suomi Oyj.

Koulujen kolme parasta palkittiin kunniakirjalla sekä erillispalkinnoilla. Lisäksi koulun paras palkittiin lahjashekillä. Akaassa Hirvialhon koulun parhaan kunniakirjan sai Amanda Mäkinen, toiseksi parhaan Hekma Peltonen ja kolmanneksi parhaan Anniina Väljä. Toijalan yhteiskoulun paras oli Oona Eskeli, toiseksi sijoittui Maria Lunti ja kolmanneksi Casimir Ruohomaa. Palkinnot luovutettiin Akaan Nordean konttorissa 13.5. järjestetyssä kahvitilaisuudessa.

Taloustietokilpailun tarkoituksena on lisätä nuorten kiinnostusta taloudellisia ja yhteiskunnallisia asioita kohtaan. Kilpailukysymykset pohjautuvat peruskoulun yhteiskuntaopin oppimäärään ja ajankohtaisiin talousasioihin. Alkukilpailussa oppilaat vastasivat kysymyksiin, jotka koskivat mm. harmaata taloutta, nuorisotyöttömyyttä sekä lainaamiseen liittyvää sanastoa. Kilpailun esseetehtävä koski tänä keväänä työurien pidentämistä.

Alkukilpailun perusteella tällä viikolla Helsingissä pidettyyn loppukilpailuun osallistui yhteensä 30 kilpailijaa.