Nuorten ideoima Nam Café avaa ovensa lauantai-päiväksi

Suomessa vietetään lauantaina 18.5. valtakunnallista Ravintolapäivää, jolloin kuka tahansa voi ryhtyä ravintoloitsijaksi. Tänä keväänä ravintolapäivä näkyy Akaassa muun muassa K-Supermarket Akaan edustalla, jonne Toijalan yhteiskoulun 7A-luokka perustaa päiväksi ns. pop-up kahvilan. Tarjolla kahvilassa on maistuvia herkkuja niin suolaisen kuin makean nälkään.

– Mietimme uudenlaista tapaa tehdä varainhankintaa luokkaretkirahastoon ja sitten syntyi idea ravintolasta Ravintolapäivänä, kertovat luokan oppilaat.

Pop-up kahvila on helppo ja hyvä tapa aloittaa ravintolatoiminta. Ja tottahan kahvila tarvitsi myös herkullisen nimen. Oppilaiden kesken käydyn nimikilpailun voitti Nam Café.

– Saimme tehdä kuviksen tunnilla kahvilaan liittyvää tarpeistoa muun muassa nimikylttejä ja hinnastoja. Se lisäsi kaikkien intoa kahvilaa kohtaan, oppilaat sanovat innostuneesti.

Kotitaloustunnilla opittuja taitoja hyödynnetään sitten kotona, missä loihditaan tarjottavaksi suolaisia ja makeita leivonnaisia. Lisäksi tarjolla on myös grillattua makkaraa. Aktiivinen luokka toivoo, että vaikka mukana on useampi kokki, niin tuloksena olisi sitäkin herkullisempi ”soppa”.

7A-luokka toivottaa kaikki tervetulleeksi herkuttelemaan lauantaina K-Supermarket Akaan pihalle kello 9–14.

 

Anttijussi Vikman