Kerttu Niinimäki jälleen ykkönen pm-maastoissa

Taivas kaatoi niskaan sormenpään kokoisia sadepisaroita, kun 11-vuotiaat tytöt lähtivät matkaan. Kerttu Niinimäki (188),Veera Uusinoka (200) ja Aino Vuorinen (203) pitivät alusta lähtien hyvää vauhtia. Kuva: Aija Mansikka.

Rajut sadekuurot piiskasivat juoksijoita helatorstaina Tammelassa, missä lähes 400 nuorta juoksijaa kilvoitteli 9–15-vuotiaiden Hämeen piirin maastomestaruuksista.  Viialan Valtin Kerttu Niinimäen vauhti oli jälleen kaikkein nopeinta sarjassaan. Viime vuonna Kerttu oli ykkönen kymmenvuotiaissa, tänä vuonna mestaruus tuli 11-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Hopeamitalistikaan ei viime vuodesta vaihtunut, kun Tampereen Pyrinnön Veera Uusinoka ylitti maaliviivan kakkosena 3,9 sekuntia Kertun perässä. Pronssille juoksi Veeran seurakaveri Pihla Aro.

9–11-vuotiaat kiersivät 1,1 kilometrin reitin kerran, 12–13-vuotiaat kahdesti. Valtin toiseksi parhaasta sijoituksesta vastasi Pinja Lehtinen, joka sijoittui 12-vuotiaiden tyttöjen sarjassa hienosti kuudenneksi. Viides sija jäi vain 0,4 sekunnin päähän.

Kymmenen parhaan tuntumaan juoksivat Juho Veikkolainen P11-sarjassa ja Neea Lehtinen T10-sarjassa. Juho oli sarjassaan 11. ja Neea 13.

Joona Lehtinen teki pm-kisadebyyttinsä 9-vuotiaiden poikien sarjassa, jossa sijoittui 20:nneksi. Joona saa osallistua samaan sarjaan vielä ensi vuonna.

Lisää kilpailijoita toivottavasti saadaan, kun Valtin urheilukoulu pyörähtää käyntiin tämän viikon torstaina 16.5. kello 18, jolloin Viialan urheilukentällä on aloitustilaisuus. Lasten vanhemmille on tarjolla tietoa kesän urheilukoulusta ja lapsille touhua ja toimintaa lajipisteissä.

Nuorimpien ikäluokissa harrastajia kesäisin on ollut kiitettävän paljon, mutta varsinkin vanhempien sarjoihin Valtti toivoo lisää harrastajia ja kilpailijoita rohkeasti mukaan.