Seitsemän kirkon pyörälenkki helatorstaina

Sääksmäen rovastikunnan pyöräilytapahtuma, ”Seitsemän kirkon lenkki” toteutuu jo 31. kerran. Lenkki on helatorstaina 9.5. kello 8–16. Pyörälenkki ei ole kilpailutapahtuma. Kaikenikäisiä kutsutaan mukaan liikkumaan ja samalla tukemaan lähetystyötä. Osallistumismaksulla tuetaan Suomen lähetysseuran työkohteissa tehtävää seurakuntien nimikkotyötä. Osallistujien kesken arvotaan lahjakorttipalkinto.

Pyörälenkin osallistuja käy vähintään kahdella seitsemästä kirkosta. Jos intoa ja kuntoa riittää, voi kiertää vaikka koko lenkin, jolloin matkaa tulee noin 90 kilometriä. Kirkot ovat Sääksmäki, Valkeakoski, Metsäkansa, Akaa, Viiala, Kylmäkoski ja Urjala. Kylmäkoskella leimauspiste on seurakuntatalolla.

Osallistuja ilmoittautuu jollakin kirkoista kello 8–16. Käytyään kahdella tai vaikka kaikilla kirkoilla, pyöräilijä jättää kirkkojen leimoin varustetun osallistumiskortin viimeiselle kirkolleen. Kirkkojen leimauspisteissä on saatavana mehua; Viialassa ja Valkeakoskella kahvit. Akaan seurakuntatalolla on mahdollisuus keittoruokailuun.

Pyörälenkin osallistuja voi osallistua myös jumalanpalvelukseen kello 10 omassa tai naapuriseurakunnan kirkossa.

Ensimmäisen pyörälenkin ideoivat vuonna 1983 Sauli Turja, Torsti Ijäs ja Helvi Jousmäki. Vuosittain osallistujia on ollut 100–500. Heistä yleensä noin kolmannes on kiertänyt kaikilla kirkoilla. Pyöräilyn osallistuja toivoo kaunista ilmaa. Joskus on ollut hellettä, joskus tuulta. Pienin osallistujamäärä oli 99 rohkeaa, jotka kylmässä vesisateessakin uskaltautuivat liikkeelle.

Tapahtuman järjestäjinä ovat Sääksmäen, Akaan ja Urjalan seurakunnat.

Juha Valkama

lähetyspappi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?