Valtimoterveysväki pisti tiputanssiksi

Jos ei nyt pantu ihan jalalla koreasti, niin viehättävän liikuttavasti kuitenkin, kun liikunnanohjaaja Margit Eerola Yksi elämä -hankkeesta

Projektipäällikkö Sari Koski Yksi elämä -hankkeesta kannusti tutkimaan pakkausmerkintöjä ja tuoteselosteita.

Projektipäällikkö Sari Koski Yksi elämä -hankkeesta kannusti tutkimaan pakkausmerkintöjä ja tuoteselosteita.

kannusti akaalaisia ja muitakin valtimoterveydestään kiinnostuneita torstaisessa asiantuntijaillassa Toijalan yhteiskoulun auditoriossa. Tällä kertaa keskityttiin oikean ravitsemuksen ja liikunnan merkitykseen kokonaisvaltaisessa terveydenhoidossa. Väkeä oli hyvän matkaa puolen auditoriollista.

Liikunnan hyvät vaikutukset samoin arkiharrastamisen monipuolisuus välittyivät yleisölle. Laajempaakin huolta aiheuttaa nuorten keskuudessa liikunta-aktiviteetin polarisoituminen, napaistuminen. Himoliikkujat, joita on pieni osa, toteuttavat suuren osan kokonaisliikuntamäärästä. Suuren enemmistön osuudeksi jää vähempi siivu kakusta.

Liikkuminen kannattaa. Jo puoli tuntia päivässä reipasta kävelyä voi vähentää 30 prosenttia sydänsairausriskiä. Kuitua lisää, pehmeitä rasvoja kovia enemmän ja kohtuullista monipuolista mahdollisimman vähän käsiteltyä ruokaa. Lautasmallit ja muut vilisivät silmissä, kun Yksi elämä-hankkeen projektipäällikkö Sari Koski pääsi vauhtiin.

Valtimoterveysiltojen yhtenä tavoitteena oli herättää ihmiset jälleen kerran huomaamaan ihmisen kokonaisvaltaisuus. Lääkärit eivät voi lopulta meitä pelastaa, jos emme itse omatoimisesti ja aktiivisesti huolehdi omasta terveydestämme. Liikkuminen ja ravinto ovat aivan ratkaisevia, samoin lääketasapainosta, mielialasta ja unesta huolehtiminen.

Kokonaisuudessaan valtimoterveysillat keräsivät kiitettävän määrän yleisöä. Illat jatkuvat Urjalassa 7.5. ja 14.5. kello 17.30 alkaen Kirkonkylän koululla. Syksyllä palataan terveysasioihin jalkahoidon, silmäterveyden ja hammasterveyden teemoilla.

 

Timo Rajala

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?