Arja Kamppari ehti pitkän työuran jälkeen myös yrittäjäksi

Säästöhalli on vielä viikon auki

Arja Kamppari osti itselleen työpaikan vuonna 2007 ja jatkoi Säästöhallissa yrittäjänä.  Viikon päästä alkavat eläkepäivät.

Arja Kamppari osti itselleen työpaikan vuonna 2007 ja jatkoi Säästöhallissa yrittäjänä. Viikon päästä alkavat eläkepäivät.

Viialassa koko ikänsä asunut Arja Kamppari tuli töihin Säästöhalliin vuonna 1995. Sitä ennen hän oli ollut töissä osuusliikkeessä Viialassa vuoteen 1995 ja sen jälkeen Lasi-Koisolla Tampereella. Kirsti Jakovuoren vuonna 1976 perustamassa Säästöhallissa Kamppari oli myyjänä vuoteen 2007. Silloin työt olisivat loppuneet, ellei Kamppari olisi yhtenä maanantaiaamuna sanonut Jakovuorelle, että suostuu tämän ehdotukseen.

– Kirsti tarjosi tätä monta vuotta, mutta sanoin, että en minä tässä iässä osta enää mitään. Yhtenä yönä kuitenkin päätin, että ostan itselleni työpaikan. Kirstille se tuli yllätyksenä, eikä hän meinannut ensin ehtiä kuuntelemaan, kun sanoin, että minulla olisi tärkeää asiaa.

Arja Kamppari täyttää kesäkuussa 65 vuotta, ja jo viime ja toissa vuonna hän on myynyt Säästöhallin isoja vaatevarastoja tyhjäksi. Kamppari etsi Säästöhallille jatkajaa, ja kiinnostuneista osa kävi useammankin kerran puhumassa asiasta, mutta yhteisymmärrystä sopimuksesta ei syntynyt. Niinpä Säästöhalli on auki viimeistä päivää tiistaina 30. huhtikuuta 2013.

– Tuntui, että jos en laita jotain päivämäärää itselleni, tämä ei lopu koskaan. Ihmiset ovat tietysti pahoillaan, mutta aikansa kutakin. Asiakkaita minulla tulee ikävä, sillä heille minulla on aina ollut aikaa. Tämä ei ole koskaan ollut perinteinen kauppa.

Arja Kamppari toteaa, ettei ole luonteeltaan ollenkaan yrittäjä vaan nimenomaan myyjä. Jos asiakas on kysynyt, miltä vaate näytätä, Kamppari on sanonut suoraan, että hänestä tuo toinen henkarissa oleva sopii sinulle paremmin.

– Olen aina ollut kova tekemään. En kotona mutta töissä, Kamppari nauraa.

Aiemmin Kampparilla oli muitakin työntekijöitä etenkin keväällä ja kesällä, mutta koko viime vuoden hän oli Säästöhallilla käytännössä yksin. Nyt yrittäjän kuusipäiväiset työviikot loppuvat ja aikaa jää esimerkiksi lapsenlapsille. Sen kummempia eläkeprojekteja Kampparilla ei ole, mutta heinäkuiselle Viipurin-retkelle ystävät ovat häntä kyselleet mukaan.

Arja Kamppari on huomannut, kuinka Viialaan on muuttanut paljon nuoria pareja, ja uusia asuinalueita on syntynyt. Hän uskookin, että Säästöhallille olisi riittänyt asiakkaita, jos liiketoiminnalle olisi löytynyt ostaja. Kaupan olisi voinut vaikka siirtää vielä keskemmälle kylää.

– Ei tällaisia liikkeitä ole kuin yksi muualla Suomessa, ja kaikki eivät käy Ideaparkissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?