Sivistyslautakunta päättää vanhempainverkoston anniskelusta

Juha Tapio ja Anna Puu nuorisokahviloiden juhlissa

 

Akaan vanhempainverkosto haluaisi pystyttää anniskeluteltan tälle parkkipaikalle.

Akaan vanhempainverkosto haluaisi pystyttää anniskeluteltan yhdeksi illaksi tälle parkkipaikalle.

Akaan nuorisokahvilat viettävät 23.–24. elokuuta 5-vuotisjuhliaan Toijalan Monitoimihallilla. Perjantaina järjestetään EloJamit, joissa esiintyy Juha Tapio sekä akaalainen Tanssiorkesteri Pisara. Tilaisuus on tarkoitettu aikuisille, ja pääsymaksutuloilla sekä juoma- ja ruokamyynnillä rahoitetaan lauantain ohjelmaa.

Lauantaina nuorille tarkoitetussa Manala Rock -ilmaiskonsertissa esiintyy Anna Puu sekä neljä akaalaisten nuorten bändiä. Lauantain tapahtumassa alkoholianniskelua ei ole.

Nuorisokahvilatoimintaa pyörittävät Akaan vanhempainverkosto ja Akaan seurakunnan erityisnuorisotyö. Toijalan kahvila Manala on auki joka lauantai ja Viialan kahvila Heaven joka toinen lauantai. Viiden vuoden aikana kahviloissa on ollut yli 13 000 käyntiä.

Tuokko ehdottaa anniskelukieltoa

Nuorisokahviloiden 5-vuotisjuhlien budjetti on noin 18 000 euroa. Tulopuolella on laskettu paljon perjantai-illan varaan sekä pääsylipputulojen että juoma- ja ruokateltan myynnin muodossa. Akaan kaupungin nuorisosihteeri Timo Toivonen kuitenkin kielsi järjestäjiltä alkoholin myynnin Monitoimihallin ulkopuolella. Perusteena olivat Monitoimihallin järjestyssäännöt vuodelta 1992, joiden kohdassa 2 todetaan, että tupakointi, alkoholin käyttö ja alkoholin vaikutuksen alaisena esiintyminen liikuntahallin eri tiloissa on ehdottomasti kielletty.

Liikuntasihteeri Toivosen kiellon jälkeen Akaan nuorisokahvilat ovat lähestyneet vapaa-aikalautakuntaa ja pyytävät siltä, että lupa alkoholin myynnille myönnettäisiin. Tarkoitus on myydä olutta ja siideriä. Ruokana myydään sikaa.

Anomuksessa vedotaan yhdenvertaisuuteen ja todetaan, että muun muassa Toijalan Valppaalla on olutteltta Matinpuiston lentopalloturnauksessa kaupungin mailla, leijonat pitävät markkinoilla oluttelttaa ja yrittäjät järjestävät kouluilla juhlia, joissa tarjoillaan alkoholia. Nuorisokahvilan 5-vuotisjuhlissa järjestyksenvalvojat eivät anomuksen mukaan päästä ketään sisälle juomien kanssa, vaan nauttiminen tapahtuu anniskelualueella ulkona.

Sivistysjohtaja Heikki Tuokko esittää ylihuomenna torstaina kokoontuvalle vapaa-aikalautakunnalle, että se ei myönnä lupaa alkoholin myynnille ja tarjoilulle Akaan nuorisokahviloiden anomuksessa esitetyllä tavalla.

Kommentti

Kaupunki rikkoi järjestyssääntöään

Liikuntatoimen löytämät ja Toijalan liikuntalautakunnan vuonna 1992 hyväksymät Monitoimihallin järjestyssäännöt ovat yllättävä paperi. Vuoden 2006 loppuun olemassa olleen Toijalan kaupungin aikana hallilla viina virtasi monissa julkisissa ja yksityisissä tilaisuuksissa joko sivistyneesti tai vähemmän sivistyneesti, eikä siinä kyselty sen enempää lupien kuin sääntöjenkään perään. Alkoholia oli tarjolla ja sitä nautittiin myös kaupungin järjestämissä tapahtumissa. Se on ymmärrettävää, koska kyseessä on suurin kaupungin omistama paikka erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen.

Akaan vanhempainverkosto haluaisi nyt myydä olutta ja siideriä rakennuksen ulkopuolella palanpainikkeeksi, ja järjestyksenvalvojat vahtisivat sisälle menijöitä.

Vapaa-aikalautakunta voisi myös päättää, mistä rakennuksesta on kyse. Seinässä lukee Toijalan Monitoimihalli ja sen alla Akaan vaakunan vieressä liikuntakeskus. Virallisesa tienviitassa lukee Monari ja järjestyssäännöissä puhutaan liikuntahallista.

Mikko Peltoniemi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?