Nokian Eläkeläisten miehet voittivat Viialan bocciaturnauksen

 

Naisten sarjassa voiton vei Tampereen Eläkeläisten joukkue. Kuva: Tuomo Huhtala.
Naisten sarjassa voiton vei Tampereen Eläkeläisten joukkue. Kuva: Tuomo Huhtala.
Viialan Eläkeläisten boccian pelaajat: Tuula Heino (vas.), Paula Toivola, Lea Helin, Timo Heino, Allan Heino ja Pauli Levo.
Viialan Eläkeläisten boccian pelaajat: Tuula Heino (vas.), Paula Toivola, Lea Helin, Timo Heino, Allan Heino ja Pauli Levo.

Viialan Eläkeläiset järjesti bocciaturnauksen Eläkeläiset ry:n Tampereen Aluejärjestön yhdistyksille. Ensimmäistä kertaa turnauksen osallistunut Nokian Eläkeläiset voitti miesten sarjan. Tasapisteisiin yltänyt Viialan Eläkeläiset jäi toiseksi huonomman eräpiste-eron takia.

Naisten sarjassa oli Tampereen Eläkeläiset ykkösenä edellisvuosien tapaan. Viialan Sampolan saliin mahtuu juuri ja juuri kaksi bocciakenttää, mikä tekee näinkin monen joukkueen turnauksen järjestämisen kohtuullisessa ajassa mahdolliseksi.

Naiset pelasivat kaksinkertaisen sarjan. Tampereen Eläkeläiset joutui aikaisempaa tiukemmalle. Miinuspuolelle tuli häviö Viialalle ja tasapeli Lempäälää vastaan. Vaikka Viialan naiset jäivät taaskin jumbosijalle, antoi voitto Tampereesta ja tasapeli Lempäälää vastaan varmasti uskoa omiin mahdollisuuksiin tulevaisuudessa.

Miehissä Viiala aloitti voittamalla ensimmäisessä pelissä aikaisemmat turnaukset voittaneen Tampereen. Jatkossa kaatuivat Lempäälän ykkönen ja kakkonen, joten ratkaisevaksi tuli Viialan ja Nokian välinen peli. Lähtökohta oli jännittävä. Nokialla oli rasitteena häviö Tampereelle, joten Viialalle olisi tasapeli riittänyt turnausvoittoon. Siinä vaiheessa taisi onni hylätä Viialan joukkueen. Mikään ei näyttänyt onnistuvan, ja Nokia voitti pelin murskaluvuin 10–1 ja voittopisteitten ollessa tasan 6–6 turnausvoiton vei Nokia selvästi paremmalla eräpiste-erolla suurinumeroisten voittojen ansiosta.

Eräpisteet ratkaisivat myös kolmannen sijan Lempäälä I:n ja Tampereen voittopisteitten ollessa tasan 4–4. Tampereen eräpiste-ero oli 0 ja näin Lempäälä jäi neljänneksi eräpiste-erolla -4.

Tulokset Miehet. 1. Nokian Eläkeläiset 6/15 p., 2. Viialan Eläkeläiset 6/9 p., 3. Tampereen Eläkeläiset 4/0 p., 4. Lempäälän Eläkeläiset I 4/-4 p., 5. Lempäälän Eläkeläiset II 0 p.

Naiset 1. Tampereen Eläkeläiset 5 p., 2. Lempäälän Eläkeläiset 4 p., 3. Viialan Eläkeläiset 3 p.

Tuomo Huhtala