Heinäsuon matonpesualtaat on varastettu

Vain runko on jäljellä Heinäsuon matonpesupaikalla.

Vain runko on jäljellä Heinäsuon matonpesupaikalla.

Matonpesupaikalla Heinäsuolla Viialassa on käynyt varkaita talven aikana. Rosteriset matonpesualtaat ovat lähteneet pitkäkyntisten matkaan. Altaita oli yhteensä viisi, joista neljä oli kapeaa ja yksi pidempi isompien mattojen pesemistä varten.

Katumestari Vesa Savolainen kertoo, että varkaus huomattiin hiljattain.

– Emme ole vielä selvittäneet, korjaako vakuutus vahingon. Joka tapauksessa tarkoitus on korvata altaat mahdollisuuksien mukaan. Täytyy selvittää, mitä uudet altaat tulisivat maksamaan, katumestari sanoo.

Akaa aikoi sulkea Heinäsuon matonpesupaikan pari vuotta sitten, mutta aktiiviset asukkaat vetosivat kaupunkiin sen puolesta. Matonpesupaikalle tulee vesi Heinälahdesta, joka on kärsinyt leväongelmista. Hiljattain käynnistyneen Hulauden vesialueen kunnostushankkeen myötä veden laadun pitäisi parantua jatkossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?