Marina tuli Akaaseen oppimaan

Marina Deo Vecchis on kuukauden päivät Kuntoaskel Oy:ssä työharjoittelussa. Kuntosalin soutulaite tuli tutuksi heti ensimmäisenä työpäivänä.

Marina Deo Vecchis on kuukauden päivät Kuntoaskel Oy:ssä työharjoittelussa. Kuntosalin soutulaite tuli tutuksi heti ensimmäisenä työpäivänä.

Italialainen Marina Deo Vecchis valmistuu fysioterapeutiksi ensi marraskuussa. Udinen yliopistossa opiskeleva Marina on Tampereen ammattikorkeakoulussa vaihto-opiskelijana, ja työharjoittelu toi hänet Kuntoaskel Oy:n palvelukseen kuukaudeksi.

– Udine on noin 100 kilometriä Venetsiasta koilliseen, opastaa tulevasta ammatistaan innostunut Marina.

– Opiskelin ensin vuoden ajan biotekniikkaa, mutta huomasin, ettei se ollut minua varten. Fysioterapiasta todella pidän. Ihmisen anatomia ja ihmiskehon toiminta kiinnostavat.

Udinessa sanottiin, että vaihtoon voisi lähteä mihin tahansa Euroopassa.

– Valitsin Suomen, koska opettajat ja aiemmin vaihdossa olleet ovat sanoneet, että terveydenhuolto Pohjoismaissa on korkeammalla tasolla kuin muualla Euroopassa.

Opiskelijan kiinnostus fysioterapiaan on jo huomattu myös Kuntoaskelessa.

– Varmasti soveltuu alalle, uskaltaa Marinan opastaja fysioterapeutti Päivi Rouvali sanoa jo ensimmäisten työpäivien kokemuksella.

– Hän on tosi tiedonhaluinen, ennakkoluuloton ja rohkea. Tuolla asenteella oppii varmasti kaiken tarpeellisen.

Opinnäyte UKK-instituutissa?

Marinan alkuperäinen suunnitelma oli palata Italiaan toukokuun lopussa. Opinnäytetyö Suomessa kuitenkin houkuttelee.

– Olen ajatellut kysyä sopivaa opinnäytetyöaihetta UKK-instituutista. Olen ymmärtänyt, että Suomessa opiskelija saa paremmin ohjausta opinnäyteyöhönsä kuin meillä Italiassa.

– Ja olisihan se hienoa nähdä keskiyön aurinko, kun tänne pohjoiseen olen päässyt. Valoisat illat ihastuttavat jo nyt, huokaa Suomen luontoon ihastunut italiatar.

– Olen leikkinyt lumessa kuin lapsi. Meillä Udinessa saattaa joskus tulla muutama sentti lunta, mutta yleensä se sulaa saman tien. Pikkupakkaset ovat miellyttäviä, mutta alussa oli muutamana päivänä yli 20 astetta. Se vaati totuttelua.

Fysioterapeuttien työtilanne Italiassa on ihan hyvä. Julkisen puolen taloustilanne ei ole vahvimmillaan, mutta yksityisellä sektorilla työpaikkoja pitäisi Marinan opettajien mukaan olla hyvin tarjolla.

– Vastavalmistuneena en uskalla heti ryhtyä yksinyrittäjäksi. Uskon, että aluksi on hyvä työskennellä kokeneemman fysioterapeutin kanssa yhdessä. Silloin voin kysyä tarvittaessa neuvoa vaikkapa jonkun urheiluvamman hoidossa.

Suomalainen ruoka on hyvää

Silvio Berlusconin yllytyksestä italialaiselta on tietenkin pakko kysyä mielipidettä suomalaisesta ruoasta.

– Olen pitänyt, tulee Marinalta selkeä vastaus.

– Maistoin jopa mämmiä. Se oli kerman ja sokerin kera oikein maistuvaa. Ystäväni toi kerran illalliselle juustoa ja marmeladia jälkiruoaksi. Se oli minusta outoa.

Vapaa-aikoina Marina on tutustunut Tampereella eri maiden ruokakulttuureihin.

– Lisäksi olen kokeillut luistelua, saunomista ja avantouintia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?