Toijalan Eläkkeensaajat korkkasi Toijalan Sampolan

Toijalan Eläkkeensaajien Tarja Reunanen (vas.), Pirkko Lappalainen ja Silja Hyytiäinen (takana) testasivat keskiviikkona Sampolan uudet istuimet. Ensi istumalta naisia askarrutti, onko 40-senttinen istuin ahdas isokokoiselle ihmisille. Reunimmaisen rivin suojaksi tulee vielä kaide, joka ei ollut keskiviikkona paikallaan.

Toijalan Eläkkeensaajien Tarja Reunanen (vas.), Pirkko Lappalainen ja Silja Hyytiäinen (takana) testasivat keskiviikkona Sampolan uudet istuimet. Ensi istumalta naisia askarrutti, onko 40-senttinen istuin ahdas isokokoiselle ihmisille. Reunimmaisen rivin suojaksi tulee vielä kaide, joka ei ollut keskiviikkona paikallaan.

Toijalan Sampolan saliremontti on valmistunut. Tiistaina suoritetun käyttöönottotarkastuksen jälkeen ensimmäisenä  salin pääsi korkkaamaan Toijalan Eläkkeensaajat, joka kokoontui Sampolaan heti keskiviikkoaamuna. Pienoinen pettymys käyttäjille oli, että salissa ei päästykään pelaamaan vielä bocciaa, koska sisään vedettävä, nouseva katsomo oli keskeneräisen siivouksen takia auki ja vei tilan innokkailta pelaajilta. Muuten remontoidut tilat ja katon vihreä sävy keräsivät käyttäjiltä kiitosta.

– Tämä on nyt hirveän valoisa. Vanhan näyttämön poistuminen tuo lisää valoisuutta saliin, arvioi Toijalan Eläkkeensaajien puheenjohtaja Tarja Reunanen.

Sampolan remontin aikana Eläkkeensaajien senioritanssijat ja boccianpelaajat kokoontuivat monitoimihallilla ja kerhot Kulttuuritalo Laaksolassa. Evakossa yhdistys ehti olla viime vuoden syksystä asti.

– Sampola on ihanteellinen paikka, jonka pitää säilyä yhdistyksillä. Laaksola ei korvannut Sampolaa, koska siellä ei pysty pelaamaan bocciaa eivätkä senioritanssijat mahdu siellä yhteen huoneeseen.

Eläkkeensaajien paluuta Sampolaan juhlistivat sopivasti kakkukahvit, jotka juotiin Reijo Reunasen merkkipäivän kunniaksi.

Katsomo nippuun peräseinälle

Sampolan remontin näkyvimmät muutokset ovat vanhan näyttämön poistuminen sekä 104-paikkainen nouseva katsomo, joka voidaan työntää kokoon viimeisen penkkirivin alle peräseinälle, kun sille ei ole käyttöä. Viimeisiä puuttuvia istuimia katsomoon oli keskiviikkona kiinnittämässä Jorma Salmio Lemminkäinen Infra Oy:stä Helsingistä. Salmio on käynyt asentamassa vastaavanlaisia katsomoita muun muassa Pietarin jäähalliin.

– Samantyyppinen katsomo löytyy esimerkiksi Hartwall-areenalta, jossa parhaimmillaan istuimia on 17 rivillä eli katsomot ovat puolet korkeampia kuin täällä Sampolassa. Samalla tavalla ne menevät metrin nipuksi, Salmio kertoo.

Piha kuntoon

Vaikka Sampolan remontti nyt valmistui, tekemistä riittää jatkossakin. Akaan kaupungin rakennusinsinööri Jaakko Parviainen arvioi, että lähivuosina edessä on Sampolan ulkomaalaus. Hän muistelee, että edellisen kerran talo maalattiin vuosituhannen vaihteessa. Lisäksi kalteva etupiha vaatii kunnostusta.

– Pääsisäänkäynnin edustaa pitää laittaa, koska nyt se on kalteva ja samaa kenttää ohi kulkevan kadun kanssa. Se pitää saada eri tasolle kadun kanssa, jolloin se on turvallisempi eikä jäädy niin pahasti.

Sampolan uuden salin avajaisjuhlaa vietetään sunnuntaina 21.4.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?