Tupa täynnä väkeä

Uusi nuorisotila avasi ovensa Kylmäkoskella

Lotta Piirainen (vas.), Aino Pikkuharju ja Jemina Kurki istuskelivat sohvalla mehua nauttimassa sillä välin, kun odottelivat pääsyä äksönpisteille.

Lotta Piirainen (vas.), Aino Pikkuharju ja Jemina Kurki istuskelivat sohvalla mehua nauttimassa sillä välin, kun odottelivat pääsyä äksönpisteille.

Kylmäkosken uusi nuorisotila avasi ovensa keskiviikkona ensimmäistä kertaa. Kysyntää sille on selvästi ollut, sillä nuoria pörräsi tupa täynnä. Keskiviikkona tila oli auki alakouluikäisille, ja tänään perjantaina yläkouluikäisille.

Nuokkari remontoitiin entisen ravintola Koskipirtin alakerran tilaan pikavauhtia, sillä työt aloitettiin vasta kuukausi sitten. Puuhanainen Heli Piirainen kiittelee talkooväen aktiivisuutta. Muutamat isommat talkoot järjestettiin, ja muuten puuhattiin pienemmällä porukalla. Hiljattain perustetun MML:n Kylmäkosken-paikallisyhdistyksen väki oli aktiivisesti mukana remontoimassa ja laittamassa paikkoja kuntoon. Kuntouttavan työtoiminnan tekijöistä oli iso apu, ja talkoissa oli mukana myös muutama nuori.

– Myös paikalliset yrittäjät ovat auttaneet paljon. Olemme saaneet niin tavaralahjoituksia kuin ilmaista työapua, Piirainen sanoo viitaten myös Koskipirtin yläkertaan remontoitavaan Olkkariin. Siinä on vielä reilusti remontoimista, mutta nuorisotila on käytännössä valmis, kunhan saadaan nettiyhteys sekä televisioyhteydet kuntoon.

Monenlaisia toiveita

Lähes kaikki nuorisotilan kalusteet saatiin pari vuotta sitten homeongelman takia suljetulta vanhalta nuokkarilta. Ainoastaan säkkituoli on uutta kalustoa, ja niitä tarvitaan Piiraisen mukaan lisääkin. Tiloissa on muun muassa iso sohvaryhmä, biljardipöytä, pelikone, tietokone sekä soitinlaite.

– Saimme myös jalallisen järjestelmäkameran, joten täällä voidaan tehdä vaikka leffoja.

Vapaaehtoisia valvojia on saatu rinkiin Piiraisen mukaan ihan mukavasti.

Lotta Piirainen, Aino Pikkuharju ja Jemina Kurki istuskelevat sohvalla mehumukien kanssa. He iloitsevat uudesta nuorisotilasta. Aikaisemmin iltaa tuli vietettyä kavereiden kotona tai koulun pihalla.

Pelikoneen ääressä on lauma poikia. Tapio Mikkola sanoo pelaavansa aika harvoin, sillä hän on enemmän urheilumiehiä. Monen muun tavoin Otto Ihantalo kehuu tilaa hienoksi.

Nuoret saivat esittää toiveita tapahtumista sekä tilattavista lehdistä. Naamiaisia ja muita juhlia toivottiin. Lehdistä kannatusta saivat muun muassa Demi ja Koululainen. Porukalla pohdittiin sääntöjä nuorisotilalle.

Nuokkari on avoinna keskiviikkoisin kello 17.30–19.30 alakouluikäisille ja perjantaisin kello 18–21 yläkouluikäisille. Kulku tilaan on talon takapuolelta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?