Toijala Hölkkä odottaa akaalaisia juoksemaan

 

 

Viime vuoden miesten kympin voittajakaksikko Markus Välimäki (vas.) ja Jouko Jääskeläinen kävivät heti maaliin saavuttuaan kisan kokemukset ja tuntemukset yhdessä läpi.

Viime vuoden miesten kympin voittajakaksikko Markus Välimäki (vas.) ja Jouko Jääskeläinen kävivät heti maaliin saavuttuaan kisan kokemukset ja tuntemukset yhdessä läpi. Kuva:Tuulikki Moisio

Yhtenä kevään merkkinä ainakin Akaan seudulla voidaan pitää vuotuista Toijala Hölkkää, joka juostaan lauantaina 20.4. jo 31. kertaa!  Järjestäjäseuran eli Toijalan Vauhdin väki toivoo, että etanan vauhdilla edennyt kevätsää muuttuu kesäiseksi kisapäivään mennessä, jotta juoksun ystävät pääsevät nauttimaan päivästä täysin siemauksin.

Hölkän kisakeskuksena toimii kuten ennenkin Nahkialan koulu. Naisille ja miehille on tarjolla 10 ja 5 kilometrin kisamatkat, joista kymppi kiertää perinteisen ja hyvää palautetta juoksijoilta saaneen niin sanotun Ketunpesien lenkin. Reitti lähtee koululta Rapusaarentietä Hämeentielle ja Hämeenlinnantielle ja erkanee sieltä Tyriseväntielle. Matka jatkuu Teristen- ja Terissaarentielle palaten Ketunpesäntietä takaisin koululle.

Viiden kilometrin lenkki kiertää Nahkialanjärven ympäri sekä koulun ja Satamatien välisellä alueella. Nuorten eli 14-, 12- ja 10-vuotiaiden sarjoissa juostaan kolmen kilometrin matka, ja reitti kulkee Nahkialanjärven ja Rapusaarentien välimaastossa. Reittikartat ovat nähtävillä Toijalan Vauhdin kotisivuilla.

Tavoitteena akaalaisia yhdistävä tapahtuma

Viime vuonna Toijala Hölkkään osallistui runsaat 80 juoksijaa, joista 50 aikuisten ja 30 nuorten sarjoihin. Vauhtilaiset toivovat akaalaisten osallistuvan aikaisempaa aktiivisemmin oman paikkakunnan hölkkään.

– Aikaisempina vuosina valtaosa kilpailijoista on tullut muilta paikkakunnilta, pitkienkin matkojen takaa. Toivomme, että akaalaiset juoksun ystävät ottaisivat jatkossa tapahtuman omakseen ja tulisivat sankoin joukoin hölkkätapahtumaan, onhan kyse yli 30-vuotisesta perinteestä paikkakunnalla. Olisi mukava kehittää hölkästä kaupunkilaisia yhdistävä liikuntatapahtuma tänne Akaaseen, Toijalan Vauhdin kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Tuulikki Moisio kertoo.

Hölkkään kannattaa lähteä vaikkapa työpaikoilta, yhdistyksistä tai kavereista kootuilla porukoilla. Kympillä on tarjolla joukkuekilpailu, johon voi osallistua 3-henkisin sekajoukkuein. Joukkuekilpailun kolmen parhaan joukkueen jäsenet palkitaan kaikki komeilla pokaaleilla – maineen ja kunnian lisäksi. Lisäksi kaikki kympin ja vitosen kiertäjät saavat muistoksi osallistumismitalin. Nuorten sarjoissa kolme parasta palkitaan samoin hienoilla pokaaleilla.

– Toijala Hölkkään voi lähteä mittaamaan kuntoaan tosimielellä tai sitten voi tulla vain nauttimaan rennosti juoksemisesta–jokainen oman fiiliksensä mukaan. Kympillä juoksijoiden nesteentarpeesta huolehditaan juottopisteellä noin reitin puolivälissä. Osallistumismaksuun sisältyvät 10 ja 5 kilometrin kiertäjillä osallistumismitalit sekä hedelmät ja juotavaa maalissa. Mehua ja hedelmiä on tarjolla myös nuorten sarjojen kilpailijoille, Moisio selvittää.

Hunajan makuun syksyn uutta hölkkätapahtumaa odotellessa

Toijala Hölkässä osallistujat saavat myös hieman esimakua ensi syksynä järjestettävästä aivan uudesta hölkkätapahtumasta. Vauhti järjestää syyskuun 21. päivä Akaan Mesihölkän yhteistyössä Akaan kaupungin kanssa. Juoksutapahtuma liittyy Makea Akaa -hankkeeseen, johon kaupunki on hakenut rahoitusta Pirkan Helmeltä.

– Hölkkätapahtuman matkat ovat 25 kilometrin Jalantijärven ympärijuoksuja 10 kilometrin lenkki lyhyempien matkojen ystäville. Makea Akaa -hankkeen talkooväen on tarkoitus järjestää myös erilaista mehiläisiin ja hunajaan liittyvää oheisohjelmaa koko perheelle. Ohjelmasta kerrotaan tarkemmin syksymmällä, mutta Toijala Hölkässä tarjoamme kuitenkin esimakuna Mehiläisenpisto-nimistä urheilujuomaa, josta saa mukavasti energiaa niin matkan varrelle kuin palautumiseen. Se on sataprosenttinen luomutuote, Tuulikki Moisio kertoo.

Lisätietoja Toijala Hölkästä löytyy Vauhdin kotisivuilta osoitteessa http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/. Hölkkään voi ilmoittautua kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella.

 

KUVATEKSTI:

 

Viime vuoden miesten kympin voittajakaksikko Markus Välimäki (vas.) ja Jouko Jääskeläinen kävivät heti maaliin saavuttuaan kisan kokemukset ja tuntemukset yhdessä läpi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?