Poliisi nappasi omaisuusrikoksiin syyllistyneen varastetusta autosta

 

Lukuisiin omaisuusrikoksiin syyllistynyt, Valkeakosken, Akaan ja Urjalan seudulla asunut ja tiuhaan osoitetta vaihtanut nainen on jäänyt poliisin haaviin. Liikkuva poliisi otti 24-vuotiaan naisen kiinni sunnuntaina 17.3. varastetusta autosta, jonka kyydissä oli myös varastettua omaisuutta. Tutkinnan aikana tekijä on otettu kiinni rikoskierteen katkaisemiseksi.

Tekijä on syyllistynyt lukuisiin omaisuusrikoksiin viimeisten vuosien aikana. Nuoresta iästä huolimatta hänet on tuomittu teoista jo kuusi kertaa vankeuteen. Nyt naisen epäillään syyllistyneen yli kymmeneen omaisuus- ja petosrikokseen ympäri Pirkanmaata. Tekijä murtautui muun muassa maaliskuun alussa urjalalaiseen isännöintitoimistoon, josta hän vei avainnippuja lukitusta tilasta sekä muuta omaisuutta.

– Hän on varastanut kaikenlaista, minkä kätevästi voi muuttaa rahaksi, kuten polkupyöriä ja kellarikomeroista erilaista omaisuutta. Anastetun omaisuuden arvo ei välttämättä ole yksittäiselle ihmiselle mittava, mutta niihin voi liittyä suurta tunnearvoa. Tämä muistuttaa myös siitä, kuinka haavoittuvia taloyhtiöiden kellarikomerot ovat. Kannattaa tarkkaan harkita, minkälaista omaisuutta niissä säilyttää, sanoo rikoskomisario Joni Länsipuro Valkeakosken poliisiasemalta.

Omakotityömailla varkaita

Akaan, Urjalan ja Valkeakosken alueella on alkuvuoden aikana ollut poikkeuksellisen paljon murtoja omakotitalojen työmaille. Varkauksia on ollut toistakymmentä.

– Työmailta on viety muun muassa rakennustarvikkeita, jotka on helppo välittää eteenpäin esimerkiksi rakentajille, rikoskomisario Joni Länsipuro kertoo.

Länsipuron mukaan rakennusmateriaaleja tai esimerkiksi kiuasta tuskin lähdetään kuljettamaan kauas, minkä takia hän pitää todennäköisenä, että omakotityömailla vierailleet varkaat ovat olleet paikallisia tai pirkanmaalaisia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?