Snellmanin patsas varastettiin Akaassa

Snellman varkaatToijalan yhteiskoululta varastettiin sunnuntai-iltapäivällä J.V.Snellmanin kipsipatsas. Akaan Seudun toimittaja oli menossa koulun liikuntasaliin tekemään juttua jalkapallojunioreista, kun varkaat tulivat vastaan parkkipaikalla. Kommandopipoihin verhoutunut kaksikko käyttäytyi uhkaavasti ja ehti poistua paikalta ennen kuin poliisi saatiin hälytettyä paikalle. Varkaat veivät patsaan mukanaan auton takapenkillä.

Snellmanin kipsimuotokuva kuuluu koulun taidekokoelman arvokkaimpaan osaan, joka jätettiin myymättä peruskorjauksen yhteydessä pidetyssä huutokaupassa. Muotokuvaa oli tarkoitus käyttää nykytaideteoksessa, joka valmistuu koulun pääportaikkoon tämän vuoden elokuussa. Akaan Seudun havaintojen mukaan varkaat eivät vieneet mukanaan muita taideteoksia kuten entisten rehtoreiden muotokuvia tai arvotauluja.

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?