Raskas Ristin tie keskiviikkona Viialan kirkossa

Jo keskiajalla kirkko toteutti piinaviikkoisin jonkinlaista esitystä Jeesuksen vaiheista Pilatuksen luota hautaamiseen asti. Nimeksi vakiintui Ristin tie (Via Crucis). Tätä lienee Suomessakin toteutettu jo keskiajan lopulta asti. Esitys on usein hyvin raastavan raskas, sillä se pureutuu vakaviin asioihin.

Tänään keskiviikkona kello 18 Viialan kirkossa Ristin tie on musiikkipainotteinen. Osa musiikista on Kari Haapalan ja Jaakko Löytyn lauluja, mutta niihin on sovitettu raskauttavia vaikutteita Deep Purplelta ja Led Zeppeliniltä. Bändissä on muiden muassa kaksi lyömäsoittajaa.

Useimpiin lauluihin voi osallistua itsekin, sillä sanat tulevat valkokankaalle. Viialan kirkkokuoro ja Akaan nuorisokuoro ovat myös mukana, ja kuulemme ainakin osan Antonio Caldaran Stabat Mater -teoksesta.

Emme suosittele tätä Ristin tietä rippikouluikää nuoremmille. Lisäksi kenenkään, jolla on taipumusta mielensä pahoittamiseen ja närkästymiseen, ei kannata tulla juuri tähän tilaisuuteen.

Viialan kirkon Ristin tiessä esiintyvät laulussa Joni Hietala, Jenni Leppänen, Paula Rupponen, koskettimissa Markus Mantere, kitarassa Kimmo Hämäläinen, rummuissa Arska Rautajoki perkussioissa Antti Polameri, bassossa ja puheissa Ali Kulhia ja Jeesuksena Juha Heinonen. Valoista vastaa Jokke Suutari, ja Ristin tien ovat suunnitelleet Ali Kulhia ja Arto Mantela.

 

Ali Kulhia

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?