Kylmäkosken keskustaan talkoilla uutta vipinää

Jere Parikka, Karoliina Kajanto ja Karita Kajanto kunnostavat muun talkooväen kanssa Kylmäkosken keskustaan kokoontumistilaa nuorisolle ja yhdistyksille.

Jere Parikka, Karoliina Kajanto ja Karita Kajanto kunnostavat muun talkooväen kanssa Kylmäkosken keskustaan kokoontumistilaa nuorisolle ja yhdistyksille.

Yksi Kylmäkosken keskustan tyhjistä liikehuoneistoista kokee keväällä uuden elämän. Osuuspankki saa omistamaansa kiinteistöön uuden vuokralaisen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kylmäkosken paikallisyhdistyksestä.

Huoneistoa kunnostetaan talkoovoimin. Lauantain auringonpaisteessa paikalle oli saapunut kymmenen käsiparia.

– Viikon verran olemme nyt remonttitalkoita pyörittäneet. Huhtikuun ensimmäisenä päivänä olisi tarkoitus muuttaa uusittuihin tiloihin, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Risto Kajanto.

– Töitä on vielä rutkasti edessä, joten kaikki talkooapu on tervetullutta. Rohkeasti mukaan vaan. Kaikille löytyy varmasti sopivaa tekemistä. Huhtikuun ensimmäiselle päivälle kaavaillut avajaiset eivät ole aprillipila, vaan sinne tähdätään tosissaan.

MLL on jälleen kerran hyvällä asialla. Kiinteistön alakertaan kunnostetaan nuorisotila, ja katutaso on varattu useille erilaisille yhdistyksille tarpeen mukaan. MLL:n perhekahvila kokoontuu näissä tiloissa perjantaisin.

– Alussa olisi tarkoitus kahvitella aamuisin puoli kymmenestä eteenpäin. Ajankohtaa voidaan kuitenkin muuttaa kysynnän mukaan, selvittää Jaana Harhala katonmaalauksen lomassa.

– Vanhalta nuorisotilalta saadaan melko paljon pelejä ja muuta tavaraa uusiokäyttöön. Muutoin olemme pitkälti lahjoitusten varassa. Onneksi paikallinen yrityselämä on hankkeessa mukana. Remonttitarpeetkin on saatu pääosin akaalaisista rakennusliikkeistä, kiittelee puolestaan Esa Harhala.

Vuokrasopimus Osuuspankin kanssa on tehty elokuuhun 2014 saakka.

– Vuokraan saamme onneksi Pirkan Helmen kautta avustusta. Ajatuksena olisi, että syksyllä 2014 voisimme muuttaa silloin jo remontoituun entiseen Kylmäkosken kunnantaloon. Jos siellä homma ei jostain syystä etene, niin sitten edessä on uusi tilanne. Varasuunnitelmaa ei kuitenkaan vielä ole valmiina, kertoo Kajanto ja avaa talkooväelle uuden maalipurkin.

Jo mainittujen lisäksi lauantain talkoisiin osallistuivat Karoliina ja Karita Kajanto, Jere Parikka, Kirsi Lehtinen, Hanna Salo, Sakke Mäkinen ja Jarmo Lindfors. Kaikilla hymy suupielissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?