Kylmäkosken Veikot ei halua vielä kesälomille

Maalivahti Jukka Saari piti KylVeä pystyssä ottelun loppuhetkillä. Sadatta sarjaotteluaan pelannut Henri Ojala (vas.) teki KylVen 1-0-maalin ja Toni Niskala (keskellä) 4-2-osuman.

Maalivahti Jukka Saari piti KylVeä pystyssä ottelun loppuhetkillä. Sadatta sarjaotteluaan pelannut Henri Ojala (vas.) teki KylVen 1-0-maalin ja Toni Niskala (keskellä) 4-2-osuman. Kuva: Mikko Peltoniemi

 

Kylmäkosken Veikkojen ensimmäinen liigakausi toi heti paikan pudotuspeleihin. Puolivälieräpelien alettua tilillä on myös ensimmäinen pudotuspelivoitto.

Espoon Leppävaarassa kotijoukkue Golden Futsal Team riisui vieraat aseista nopeasti ja yksinkertaisen tehokkaasti. 21 sekuntia ehti kulua, ja vieraiden maaliverkkoa heilutti Henrik Henriksson. Puolivälissä jaksoa oltiin 2–0-tilanteessa. Seitsemän sekuntia ennen avausjakson loppumista kotijoukkueen Panu Autio alkoi valmistella hattutemppuaan. Taukolukemat siis 3–0. Autio teki ottelun loput maalit, jotka siivittivät GFT:n 5–0-voittoon. Tyly tappio pudotuspelien keltanokille.

– Tänään haettiin vielä askelmerkkejä, ja huomenna aloitetaan operaatio Sammutetaan tähdet, oli vieraiden kakkosvalmentaja Pauli Jokinen viesti.

Joukkue taisteli hiukan varamiehisenä. Vesa Pajula ja Janne Hevonoja vastasivat parhaista suorituksista. Liigakasteensa Espoossa saivat Veikkojen joukkueesta Veli-Matti Korhonen, Jussi Oksa ja Ere Salmi.

Hurja taistelu sunnuntaina

Yksi yö kaiken muuttaa voi. Tämä klassinen lause ei ollut nytkään pelkkää legendaa. Se muuttui todeksi, kun Toijalan monitoimihallin summeri soi ottelun päättymisen merkiksi sunnuntaina. Joukkueiden toinen puolivälieräottelu oli leijonapaidoilta sen futsal-historian hurjinta taistelua. Otteluun haettiin voittajaa lähes pisimmän kaavan kautta, ja lopulta leijonapaitojen lujaluontoisuus sai palkintonsa. Toinen osaottelu merkittiin kotijoukkueen nimiin jatko-ottelun jälkeen 4–3 (1-2).

Taitava, rutinoitunut ja itsevarma GFT näytti nytkin marssivan kohti voittoa ja välieräpaikkaa. Reilun kuuden minuutin jälkeen 0–2 johto, ja pallonhallinta heillä selkeästi. Henri Ojalan ylänurkkaveto toi kuitenkin toivoa paremmasta, ja tauolla vierasjohto olikin vain 1–2. Uusi räjähdys kuultiin ajassa, 24.38. Kim Lingman löysi Janne Hevonojan maalin edestä, ja peli oli 2–2. Varsinaisen peliajan loput pitkinä minuutteina leijonapaidat venyivät aivan uskomattomaan puolustustaisteluun. Viimeinen lukko, maalivahti Jukka Saari teki toinen toistaan käsittämättömämpiä torjuntoja.

Numerot eivät tästä enää muuttuneet, vaikka vieraat pelasivat kaksi minuuttia yhden pelaajan alivoimalla. Myöskään 2×5 minuutin jatko-ajan ensimmäinen puoliaika ei tilannetta vielä muuttanut. Puoli minuuttia jatko-ajan toista puoliskoa ehdittiin pelata, kun Toni Niskala teki hänelle tyypillisen mahdottomalta tuntuneen osuman. ”Tonto” taisteli pallon verkkoon lattiatasosta.

Vesa Pajula puolestaan pisti katsomon aivan sekaisin ajassa 47.18 vetämällä pallon kaukaa tyhjään maaliin, kun GFT:n maalivahti oli noussut mukaan kenttäpeliin. ottelu oli ratkaisevan tuntuisesti 4–2, mutta GFT tuli vielä maalin päähän 15 sekuntia myöhemmin. Leijonien villiin voitontanssiin ilta kuitenkin päättyi ja sai myös yleisön mukaan. Näin ottelusarja saa jatkoa. Seuraava näytös on torstaina 14.3. Espoon Leppävaarassa.

Ottelun varoitukset. Veikot: J-P. Jyrämö. GFT: Matias Sarelius, ulosajo. Pekko Rosenberg. Parhaat pelaajat. Veikot: Jukka Saari. GFT: Teemu Terho.

Ennen ottelun alkua Toni Niskala palkittiin helmi-maaliskuun Leijona-pelaajana ja Henri Ojala sadasta liiton ottelusta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?