Akaalainen Jussi Seljas hyppää lauantaina Lahden hyppyrimäestä moottorikelkalla

Jussi Seljas on harjoitellut hyppyrimäkihyppyä laskettelurinteessä Soinissa.

Jussi Seljas on harjoitellut hyppyrimäkihyppyä laskettelurinteessä Soinissa. Kuva: Mika Katajamäki.

Akaalainen freestyle motocross -ammattilainen Jussi Seljas hyppää lauantaina 9.3. Lahden hyppyrimäestä moottorikelkalla.

Toijalassa asuva ja Viialan entisellä nahkatehtaalla talliaan pitävä, 32-vuotias Jussi Seljas tunnetaan näyttävistä motocross-tempuistaan. Hän on voittanut Suomen freestyle motocrossin FMX Challengen kaksi kertaa. Vuonna 2007 hän voitti MTV3:n Ennätystehdas-ohjelman.

Lahdessa Seljaksen tavoitteena on 50 metrin hyppy. Tuulitilanne ratkaisee sen, mistä mäestä Seljas hypyn suorittaa.

– Haastavinta itse ajosuorituksessa on, että hyppyrimäki on aika kapea ja jyrkkä. Vauhdinotto on melkein pystysuora, hyppyrinkärki kapea ja alastulo jyrkkä. Moottorikelkka täytyy saada alas oikeassa asennossa, mäen myötäisesti. Koska vauhtia on toista sataa kilometriä, kaatuminen saattaisi siinäkin mielessä sattua, hän arvioi.

Seljas ei käytä hypyssä mitään erikoisvarusteita. Hyppyä hän on harjoitellut Soinin Vuorenmaan laskettelurinteessä Pohjois-Pohjanmaalla.

– Sinne rakennettiin vähän samantyyliset harjoitteluolosuhteet kuin hyppyrimäessä. Siellä harjoitukset onnistuivat hyvin. Hyvillä mielin ollaan lähdössä mäkeen. Ei hyppyä uskaltaisi lähteä tekemään, jos tuntuisi siltä, ettei se onnistuisi, mutta ikinähän ei voi tietää.

Lahden jälkeenkin miehellä riittää haasteita. Seljas aikoo ensimmäisenä suomalaisena tehdä moottorikelkalla voltin takaperin 30. maaliskuuta Seinäjoella.

Viime keväänä Jim-kanavalla pyöri reality-sarja Jussi Seljas Showdown, jossa seurattiin freestyle motocross -ammattilaisen elämää ja nähtiin tämän tekemiä hurjia stuntteja. Sarja on päässyt myös kansainväliseen levitykseen. Se on esitetty muun muassa Isossa-Britanniassa.

Tähän mennessä Seljas on keskittynyt taiteilemaan talvella moottorikelkalla ja kesällä moottoripyörällä. Jatkossa hurjapää on valmis laajentamaan repertuaariaan.

– Stunttien tekeminen millä tahansa laitteella kiinnostaa.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?