Toijalan taekwondoseuran kilpailukausi alkoi Nurmijärvellä

Toijalan taekwondoseuran kilpailijoita: takarivi vasemmalta oikealle Susanna Jokila, Mika ja Aki Kuivajärvi, Sami Kuivajärvi, Jere Jaakkola, Jere Lahtinen ja Taavi Arminen. Edessä vasemmalta Krista ja Janet Tofferi, Amina Harek. Kuva: Kari Aronen.

Toijalan taekwondoseuran kilpailijoita: takarivi vasemmalta oikealle Susanna Jokila, Mika ja Aki Kuivajärvi, Sami Kuivajärvi, Jere Jaakkola, Jere Lahtinen ja Taavi Arminen. Edessä vasemmalta Krista ja Janet Tofferi, Amina Harek. Kuva: Kari Aronen.

Taekwondon tämän vuoden kilpailukausi käynnistyi Nurmijärvellä pidetyillä juniorien ja harrastajien ottelukisoilla. Toijalan seurasta osallistui kaikkiaan viisi ottelijaa, jotka ottivat kisoista kaksi sarjavoittoa ja kaksi kakkostilaa.

Sarjavoittajia olivat Samuli Kankare, joka ylsi B-pojissa hienosti ykköstilalle heti ensimmäisissä kisoissaan.  Toisen sarjavoiton otti komeasti Jenna Ruuska, joka joutui ottelemaan sarjojen yhdistämisen vuoksi B-tytöissä, vaikka ikänsä puolesta kuuluu vielä C-junioreihin. Taavi Arminen sijoittui kakkostilalle D-poikien sarjassa. Petri Arminen kokeili kilpa- ottelun kovuutta ensimmäisissä kisoissaan harrastajasarjassa +30 vuotta.  Tuloksena oli vielä tällä kertaa kakkostila.

Suurimman työn teki kuitenkin Sissi Sandelin, joka otteli myös ensimmäistä kertaa. Sissin sarjassa C-tytöissä oli kahdeksan osallistujaa, jotka oli jaettu kahteen lohkoon.  Sissille tuli kolme ottelua.  Yhdellä voitolla ja kahdella niukkaakin niukemmalla häviöllä Sissi ei yltänyt semifinaaliin asti.

Seuraavat kilpailut pidetään maaliskuussa Loviisassa, jossa myös liigasarja alkaa.  Toijalan seura valmistautuu tulevaan kauteen luottavaisesti. Puolustettavana on viime kaudelta erinomaisia tuloksia. Näitä ovat muun muassa liigasarjan voitto, jonka toi Sami Kuivajärvi miesten -87 kilon sarjassa, ja hopeatila jonka otteli Jere Jaakkola miesten -74 kilon sarjassa.  Suomen mestaruuskilpailuissa syksyllä Sami voitti lisäksi Suomen mestaruuden, ja Jere oli omassa sarjassaan pronssilla.

Jesse Peltonen ja Amina Harek ylsivät niin ikään SM-mitaleille nuorten sarjoissa.

Koko Toijalan ottelu joukkue, johon kuuluu jo pitkälle toistakymmentä ottelijaa, otteli hyvin kautta linjan.  Erilaisia mitaleita napsittiin niin juniori- kuin aikuissarjoissakin tasaiseen tahtiin.  Parhaita juniori ottelijoita olivat Jere Lahtinen, Krista ja Janet Tofferi ja Susanna Jokila sekä nyt Nurmijärvelläkin räväkästi otelleet Taavi Arminen, ja Jenna Ruuska.

Aikuisten ranking-sarjoissa tasaisen vahvoja olivat odotetusti myös Aki ja Mika Kuivajärvi, jotka olivat painoluokkansa kärjessä viime keväänä, mutta painoluokkaa vaihtaessaan eivät yltäneet liigasarjan mitaleille.

Muillakin taekwondon osa-alueilla tehtiin tulosta. Mustan vyön suorittivat viime vuonna Jere Jaakkola, Amina Harek ja Hannele Louhivuori.

Seura ottaa uusia harrastajia jatkuvasti. Mukaan pääsee tulemalla harjoituksiin, jotka ovat Pappilan koululla tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.

 

Kari Aronen

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?