Jaana Saramies

16
Voimassa 31.5 asti.

KUNTAVAALIEHDOKAS JAANA SARAMIES, SITOUTUMATON VIHREÄT

Olen akaalaistunut ekonomi ja kolmen lapsen äiti, jolla on halu tehdä kunnastamme paras paikka asua. Luonteeltani olen perusteellinen selvittäjä ja aktiivinen ratkaisujen etsijä. Olen ehdolla sitoutumattomana, mutta löydät minut Vihreiden listalta.

Viime vuonna käytin todella suuren osan vapaa-ajastani edistäessäni Akaan varhaiskasvatusjärjestelmän muutosta vielä paremmaksi: oikeasti asiakaslähtöiseksi, kustannustehokkaammaksi, ja joustavammaksi kaikille osapuolille. Saimme kuntalaisaloitteeseemme yli 365 kannatusallekirjoitusta ja vahvaa kannatusta niin valtuustosta kuin kaupunginhallituksessakin, mutta valitettavasti emme ole vielä saavuttaneet tavoitettamme. Sen innoittamana haen nyt ehdolle kuntavaaleissa.

Haluan, että Akaa olisi paikka, jossa kuntalaisia todella kuunnellaan ja osallistetaan päätöksentekoon sekä suuriin muutoksiin. Kuntalaiset ovat kunnalle paitsi asukkaita ja asiakkaita, myös suuri voimavara. Akaalaisissa on valtavasti potentiaalia! Mihin kaikkeen kuntamme yltäisikään, jos tätä potentiaalia hyödynnettäisiin kuntamme kehittämiseen.

Tärkeimmät vaaliteemani ovat:

1. Eheä, ehompi Akaa
Ainoa tie paremman kunnan rakentamiseen on keskittyä tekemään meille kaikille eheä ja entistä ehompi Akaa – hyödyntäen kaikkien kolmen taajaman parhaimpia puolia.

2. Perusteltua ja perusteellista päätöksentekoa
Haluan osaltani tuoda perusteellisuutta takaisin kunnan päätöksentekoon sekä ajantasaista tiedottamista asioiden etenemisestä.

3. Yhteisomistajuus
Kuntalaisten osallistaminen päätöksentekoon ja heidän osaamisensa valjastaminen kunnan kehitys- ja muutostyöhön on valtava voimavaramme, jota ei juuri nyt hyödynnetä.

4. Kauaskantoista kehitystä
Olen suorastaan allerginen perustelulle, koska aina ennenkin on tehty näin. Nyt vaaditaan suunnan muutosta, rohkeita päätöksiä ja satsausta tulevaisuuteen, jotta saamme Akaan loistamaan!

5. Koko kunta kasvattaa
Lapsiperheille todistettu vetovoimaisuus on Akaan tulevaisuuden pelastus. Mieluiten näkisin Akaan valtakunnallisena edelläkävijänä mm. varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa! Tämä ei vaadi syviä rahakirstuja vaan viisaampaa hallinnointia ja rohkeutta karistaa pois entiset pölyt.

Lisätietoja löydät aktiivisesti päivittyvältä ehdokassivultani: facebook.com/ehdokasJaanaSaramies/