Sampo-Volley korkkaa Akaa-Volleyn kotisalin

Sampo team, welcome to Monari, toivottaa Akaa-Volleyn keskitorjuja Scott Siwicki.

Toijalan Monitoimihallin historiassa käännetään tulevana sunnuntaina uusi lehti. Milloinkaan aiemmin paikallisesti Monarina tunnetussa hallissa ei ole pelattu lentopallon Mestaruusliigaa.

Erittäin kokeneella joukkueella Akaaseen saapuva Sampo-Volley saa kunnian olla ensimmäinen Akaan fanaattiseen kotiyleisöön tutustuva liigajoukkue.

– Olen vakuuttunut, että katsomo täyttyy ja meteliä riittää, ennusti Akaa-Volleyn puheenjohtaja Teemu Salminen pari päivää ennen h-hetkeä.

Kotiyleisön tukea Akaa-Volley tulee tarvitsemaan. Sampo on tilastojen perusteella selkeä ennakkosuosikki. Pielavetisten yhteenlaskettu liigakokemus on lähes 2400 ottelua, kun kotijoukkueen pelaajien sarakkeista saadaan laskettua 831 liigapeliä.

– Ei meillä ole varaa tulla Akaaseen niin sanotusti takki auki. Vaikka vastassa on sarjanousija, siellä on monta vaarallista pelaajaa. Etenkin Sampon väreissäkin nähdyn Antti Poikelan tehot tiedetään. Lisäksi meillä on matkarasitusta repussa, kun kohtaamme lauantaina Ducksit Vantaalla.

– Voimme siis tilanteen mukaan ryhtyä kierrättämään pelaajia, arveli Sampo-Volleyn tiedottaja Harri Kananen.

Sampo-Volley tulee Akaaseen täydellä 12 miehen rosterilla. Yleispelaaja Andrus Raadikilla on ollut jonkinmoista vaivaa pohkeessaan, mutta lienee pienen levon jälkeen pelikunnossa Vantaalla ja Akaassa.

Sarja-avauksessa Sampo oli lujilla Team Lakkapään kanssa. Kanasen mukaan syy löytyi rovaniemeläisten kyvystä venyä kahden selkeästi hävityn erän jälkeen.

– Emme pystyneet heti vastaamaan kotijoukkueen rytminvaihtoon. Saimme sentään viidenteen erään otetta ja 2-3 voiton.

Akaa-Volley keskittyy kauden alussa oman pelinsä kehittämiseen.

– Torjuntapuolustusta meidän pitää saada paremmaksi. Eikä myöskään vastaanotto toiminut Iskua vastaan toivotulla tarkkuudella. Nämä kaksi aluetta ovat nyt Sampo-pelissä suurennuslasin alla, analysoi Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen ennen viikonvaihdetta.

– Lisäksi oma syöttö täytyy pitää vastustajalle vaikeana. Enkä pistä pahaksi, jos torjuntamme kykenee karsimaan Sampo-Volleyn hakkurin tehoista siivun pois.

Akaa-Volleylla on myös eräänlainen valtti hihassaan.

– Todennäköisesti Yhdysvalloista viikolla saapunut hakkuri Ryan Steven Mather saa peliluvan sunnuntaiksi, lupaili Tihinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?