Valtin ja Vauhdin ratakausi päätökseen pm-otteluissa

Viialan Valtin Tapio Suojanen (vas.) ja Eetu Koskinen (kesk.) kiihdyttivät hyvin ensimmäiselle aidalle P12 -sarjan 5-ottelussa. (Kuva: Aija Mansikka)

Yleisurheilukausi lähenee loppuaan. Hämeen piirin 9-13-vuotiaat kilpailivat 4- ja 5-otteluiden piirinmestaruuksista Tampereella sunnuntaina 17.9. Joskus näissä syksyn moniotteluissa on kilpailtu pipot päässä ja tumput käsissä, mutta tällä kertaa kisat saatiin vietyä läpi kohtuullisen hyvissä olosuhteissa.

Viialan Valtin kausi huipentuu loppua kohti: moniotteluihin ilmoittautui 16 kilpailijaa, mikä oli toiseksi suurin osallistujamäärä Hämeen piirin seuroista. Tällä Valtti varmisteli sijoitustaan kymmenen parhaan joukkoon HämSY:n seurojen välisessä kilpailussa.

– Ei voi kuin olla ylpeä valmentajien ja ohjaajien kesän aikana tekemästä työstä, mistä osoituksena on näin suuri kilpailijamäärä. Moni kilpailija on vasta yleisurheilu-uransa alkutaipaleella, ja silti jokainen suoriutui hienosti kilpailu-urakasta, sanoo seuran puheenjohtaja Kari Lehtinen.

Nuorempien sarjojen 4-ottelu ja 12–13 -vuotiaiden 5-ottelu mittaa monipuolista osaamista. Vain yhden lajin taitajat eivät kilpailussa pärjää.

Valtin osalta parhaista sijoituksista vastasivat jälleen 12-sarjan pojat, jotka kaikki sijoittuivat 11:n parhaan joukkoon ja ottelivat yli tuhat pistettä. Mikael Viitanen oli viides, Eetu Koskinen kuudes, Tapio Suojanen kahdeksas ja Joona Lehtinen 11. Otteluissa sisulisäpisteitä saa 20 parasta urheilijaa.

Otteluiden raakuutta kuvastaa se, että jokainen poika epäonnistui yhdessä lajissa, eli kukaan ei onnistunut saamaan parasta mahdollista sarjaa. Kisan jälkeen sisuuntuneet ajatukset olivatkin jo tulevassa harjoituskaudessa, jotta ensi kesän kilpakentille tullaan entistä ehompina.

Myös muut valttilaiset kilpailivat hienosti ja keräsivät runsaasti sisulisäpisteitä seuran plakkariin. Näillä ja kesän muilla hienoilla suorituksilla Valtti nousi SUL:n Nuorisotoimintakilpailussa 50 parhaan seuran joukkoon yhteensä 336 seuran joukossa. Hämeestä edellä ovat vain kaksi Tampereen seuraa, Hämeenlinnan ja Lempäälän seurat.

– Valtin toiminta on kaiken kaikkiaan hyvässä vireessä. Monta ohjaajaa on menossa jatkokoulutukseen ja harrastajapohja on iso. Poikiakin on jo näkynyt lisää kentällä ottamassa tuntumaa lajiin, iloitsee Kari Lehtinen.

Vauhtilaiset ennätyksiin

Toijalan Vauhdilta oli otteluissa mukana viiden urheilijan joukkue.  Mitalikamppailuihin eivät Vauhdin urheilijat tällä kertaa selviytyneet, mutta kaikki urheilijat, Minka Brusi, Laura Ratilainen, Maiju Autio, Tyyne Sihvonen ja Jonna Uolamo parantelivat omia ennätyksiään.

T10 -sarjan 4-ottelussa Laura Ratilainen sijoittui seitsemänneksi 891 pisteellä 22 urheilijan joukossa. Laura otteli tasaisen varmasti kaikki neljä lajia.

T12 -sarjan 5-ottelussa otelleen Jonna Uolamon sijoitus oli kahdeksas (1276 pistettä), Maiju Autio oli 11. (1193 pistettä) ja Tyyne Sihvonen 16. (867 pistettä).  Ensi kertaa Ratinan otteluihin osallistunut T9-sarjan Minka Brusi keräsi 4-ottelussa 322 pistettä ja oli 21. Kaikkiaan Ratinassa pidettyihin 9-13-vuotiaiden otteluihin osallistui 187 urheilijaa.

Hämeen piirin 9-15 -vuotiaiden pm-kilpailuista on jäljellä enää maastoviesti, joka juostaan keskiviikkona 27.9. Toijalassa.

Aija Mansikka, Kari Uolamo

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?