Leijona Futsalilla kehno startti kauteen

Leijona-Futsalin liigakausi ei alkanut hyvin ylivoimaista KaDya vastaan.

Futsal-Liigakausi 2017-2018 käynnistyi lauantaina. Akaassa se tarkoitti Leijona Futsalin isännöimää ottelua kauden kenties suurinta kultamitalisuosikkia Kampyksen Dynamoa vastaan. KaDy oli maineensa veroinen vierailija ja vei pisteet mukanaan Jyväskylään selvällä 3-8 (1-5) -voitolla.

Heti ottelun alku oli kotijoukkueelta murheellinen. KaDy puolusti erittäin terävästi, ja vastahyökkäsi vieläkin terävämmin. Vierasjoukkue käytti jokaisen kotijoukkueen virheen todella tehokkaasti hyväkseen ja karkasi 11 minuutissa jo 1-5 -johtoasemaan. Dusan Milojevicin ampuna 1-1 -tasoitus jäi vain kosmeettiseksi lohduksi tässä ilotulituksessa.

Avausjakson jälkimmäinen kymppi oli päivän parasta Leijonaa. Se sai ottelun hallinnan itselleen ja vyörytti hyökkäyksiä kohti jyväskyläläismaalia. Valitettavasti tätä etsikkoaikaa ei saatu käytettyä hyväksi – kavennus tai parikin olisi tässä kohtaa täytynyt saada. Tauolle mentiin lukemissa 1-5.

Toiselle jaksolle Leijona Futsal lähti kuromaan eroa umpeen, mutta KaDy hyydytti kiriä tekemällä nopeasti lukemiksi jo 1-6. Tässä vaiheessa kotijoukkue lähti yrittämään kavennusta lentävällä maalivahdilla, mutta tässä pelissä ei onnistunut mikään – ei edes ylivoimapeli. Pallo pomppi onnekkaasti KaDy-pelaajasta tyhjään LeiF-maaliin.

Jussi Nyström kavensi hienolla yksilösuorituksellaan, mutta muuten otteluun tuli pelailun maku loppupeliksi. Leijona Futsal pääsi harjoittelemaan runsaasti lentävän maalivahdin käyttöä, mutta tuloksia se ei tuottanut. KaDy sen sijaan osui tyhjään maaliin. Lopussa sentään kotijoukkueen Henri Ojala iski ottelun päätösmaalin. Näin numeroiksi jäi lopulta tylyt 3-8 (1-5).

KaDy antoi liiga-avauksessa hyvän muistutuksen siitä, mitä voittaminen tämän kauden liigassa tulee vaatimaan. Leijona Futsal ei ollut tähän vielä valmis, ja nyt palataan treeneihin hakemaan terävyyttä seuraavaan peliin. Vastus ei helpotu yhtään, kun tulevana sunnuntaina edessä on reissu SoVon vieraaksi Somerolle. Sielläkään ei tule ilmaiseksi mitään, vaan peliesityksen on syytä parantua viikossa reilusti.