Myös Hirvialhon koulu ja Keskustan koulun parakit on tutkittava läpeensä sakon uhalla

Raimo Lajunen (oik.) on tutkinut Hirvialhon koulua tämän vuoden keväällä ja kesällä. Oman selvityksensä tehneen FCG:n lausunnon mukaan kuntotutkimuksia ei kuitenkaan ole normaalikäytännön mukaisesti raportoitu. Lisäksi rakennuksessa on useita riskialtiitta rakennetyyppejä, joita on FCG:n mukaan syytä tutkia tarkemmin.

Tampereen ympäristöterveys kehottaa Akaan kaupunkia tekemään Keskustan koulun lisäksi myös Hirviahon koululla riittävän laajan kuntotutkimuksen koulun rakenteiden kunnon ja terveyshaitan tutkimista varten. Tutkittavia rakenteita ovat muun muassa alapohja, välipohjat, yläpohja, ulkoseinät ja väliseinät. Raportti kuntotutkimuksesta on toimitettava 10. marraskuuta mennessä.

Jo sitä ennen, 31.10. mennessä Akaan kaupungin on teetettävä Hirvialhon koulussa ilmanvaihdon puhdistus- ja säätötyöt sekä kellari- ja ryömintätiloissa tehtyjen alipaineistustöiden laadunvarmistus. WC-istuinten määrää on lisättävä siten, että wc-paikkoja on yksi istuin viittätoista oppilasta kohden.

Akaan kaupungin käskettiin jo 18. elokuuta tehdä Hirvialhon koulun ilmanvaihdon puhdistus- ja säätötyöt sekä kellari- ja ryömintätilojen alipaineistustöiden laadunvarmistus välittömästi ja toimittamaan kirjallinen raportti 6. syyskuuta mennessä. Akaa ei toimittanut raporttia. Koulun rakenteiden kuntotutkimuksesta piti toimittaa tutkimussuunnitelma samoin 6.9. mennessä, mutta sitäkään ympäristöterveys ei saanut.

Hirvialhon koulussa on tällä hetkellä noin 470 oppilasta, koska siellä on 6.–9. luokkien oppilaiden lisäksi myös iso osa Keskustan koulun 3.–5. luokan oppilaita.

Tampereen ympäristöterveys esittää alueelliselle ympäristöterveyden jaostolle, että määräysten tehostamiseksi Akaan kaupungille asetetaan 50 000 euron uhkasakko, jos velvoitteita ei ole noudatettu määräaikaan mennessä. Jos velvoitteiden laiminlyönti jatkuu sen jälkeen, kaupungin on maksettava 10 000 euroa jokaiselta kuukaudelta. Asia käsitellään 12. lokakuuta, ja Akaan kaupungilla on mahdollisuus esittää mielipiteensä ja antaa kirjallinen vastineensa 29. syyskuuta mennessä.

Parakkejakin pitää tutkia ja korjata

Tampereen ympäristöterveys velvoittaa Akaan myös korjaamaan ja tutkimaan Keskustan koulun viereen pystytettyjä parakkeja. Määräaika korjauksille ja säädöille on 31.10. ja riittävän laajalle rakenteiden kuntotutkimuksille 11.11.

Akaan kaupunginhallitus päätti viime viikolla, että Algeco Oy:ltä vuokrattujen ja moni tavoin puutteellisten murheenkryyniparakkien vuokra-aika ja samalla käyttö päättyy 30.10.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?