Muistokirjoitus

Terttu Vaittinen

Terttu Vaittinen 1934-2017.

Eläkeliiton Akaan yhdistys menetti ahkeran toimijan Terttu Vaittisen kuoleman myötä. Terttu Vaittinen kuoli 83-vuotiaana 25.6.2017. Hän syntyi 11.3.1934 Kalvolassa.

Terttu ehti Eläkeliiton Toijalan ja Akaan yhdistyksissä hoitaa monia tehtäviä, olla sihteerinä, rahastonhoitajana, tiedottajana, matkavastaavana ja jäsenrekisteriasioiden hoitajana. Hän oli myös Eläkeliiton Etelä-Hämeen piirin piirihallituksen jäsen vuosina 2003–2008 ja Eläkeliiton liittovaltuuston varajäsen vuosina 2003–2006.

Terttu oli luotettava, tarmokas ja hyvämuistinen seura-aktiivi, joka omaksui ja hahmotti asiat nopeasti. Tertun neuvottelutaidosta oli hyötyä haastavissa asioissa, jotka hän hoiti ammattitaidolla ja asiallisesti. Yhteistyö Tertun kanssa oli miellyttävää ja toimivaa. Hänestä tuli myös hyvä ystävä.

Työvuosinaan Terttu Vaittinen teki pitkän päivätyön Toijalan Kotelotehtaalla, jossa hän työskenteli kuukautta vaille 40 vuotta eri tehtävissä; kassanhoitajana, palkanlaskijana, konttoripäällikkönä ja myyntitehtävissä. Eläkepäivillä hän käytti osaamistaan Eläkeliiton paikallisyhdistyksen hyväksi. Tertun esimerkillistä yhdistyskirjanpitoa esiteltiin jopa Eläkeliiton opasvihkosissa.

Yhdistykseen sitoutuneelle Tertulle oli tärkeää, että asiat hoidetaan kunnolla. Terttu teki kokouksissa muistiinpanot käsin ja kirjoitti ne myöhemmin puhtaaksi kirjoituskoneella. Hän mietti myös tietokoneen hankkimista mutta ei ehtinyt sitä enää toteuttaa.

Terttu Vaittisen poismeno oli iso menetys yhdistykselle. Hänen mukanaan katosi paljon arvokasta tietotaitoa.

Saara Virtanen

Eläkeliiton Akaan yhdistys

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?